EDITORIAL STEFAN LECCA/ Saptamana neagra

România – Lituania era un meci de 1 solist. Asta pentru că nu se juca la baschet ci la fotbal, unde cică sîntem tari. Am pierdut cu 3 la 0. La baschet nu mai spun, seniorii au luat-o, tot acasă, de la ciprioţi iar fetele au pierdut atît în Croaţia cît si cu Slovacia. În aceste condiţii putem considera egalul cu Bosnia-Herţegovina, smuls la Zenica de tineretul lui Săndoi, un rezultat chiar bun.

A fost o săptămână neagră pentru sportul românesc, asta dacă băgăm şi fotbalul în sport, acolo unde de fapt îi este locul dar de unde căutătorii de rating l-au scos mutîndu-l la monden. O săptămînă neagră venită după cele trei negre cu picăţele întîmplătoare din timpul Jocurilor Olimpice şi înaintea multor altora asemănătoare.

Sîntem în criză şi asta nu de ieri de azi. Trebuie să facem ceva mai mult decît vorba “băieţilor”: să ne trezim! Este nevoie de proiecte pe termen lung, de strategii coerente şi de oameni capabili să le gîndească şi să le pună în practică. Acum nu prea avem şi, dacă nu vor apărea în curînd, trebuie să ne aşteptăm la adevărate nopţi polare în sportul românesc. În numele microbiştilor, vă rugăm, sînteţi drăguţi să aprindeţi lumina? Hai, curaj, plătim bucuroşi factura.

Continuarea pe blogul lui Ştefan Lecca

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...