EDITORIAL STEFAN LECCA/ Raul care face bine

0
85

Se întîlnesc doi prieteni pe stradă şi intră într-un restaurant să bea o bere. Primul îşi aprinde o ţigară şi îi oferă una şi comeseanului dar este refuzat: nu mersi, m-am lăsat.

– Eu încerc de ani de zile şi nu pot, spune-mi şi mie cum ai reuşit.
– Păi am apelat la metoda cea mai sigură, am făcut un infarct.

Cam asta reprezintă, în fotbal, “criza financiară”: un infarct, adică un lucru rău dar care poate avea, pe termen lung, efecte pozitive.

Patronii ăştia atoateştiutori vor fi aduşi cu picioarele pe pămînt şi forţaţi să conducă activitatea cluburilor altfel decît pînă acum, adică să se lase pe mîna profesioniştilor (manageri, antrenori, scouteri). În plus nu vom mai avea parte de atîtea scandaluri pentru că, micşorîndu-li-se considerabil averea, vor avea mult mai puţini bani de aruncat pe rezilieri de contracte după doar cîteva luni de la semnare sau de băgat în valize dubioase. Nu cred că-şi va mai permite nimeni să “¦”¦. pe partea economică :) .

Vor fi mai puţini bani în fotbalul românesc, fără doar şi poate, şi acesta este un lucru rău dar, pe de altă parte, pe cale de consecinţă, vor fi şi mai puţini bani negri, iar asta nu poate să ducă decît la însănătoşirea sistemului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here