EDITORIAL STEFAN LECCA/ Rabdare

România a câştigat în Lituania! Răzvan a inovat şi a reuşit şi să-i capaciteze pe jucători, care au arătat mult mai vii decât în ultimele apariţii. A transmis un semnal clar de înnoire şi a adus cu el un aer proaspăt cu miros de zâmbet şi încredere. La o primă privire, poate fi şi schimbarea dinspre trecut spre viitor, adică noul început pe care ni-l doream. Dar asta nu înseamnă că trebuie să deschidem şampania. În fapt nu am reuşit decât o victorie în faţa unei echipe mult mai slab cotate, pe care, cu toate că ne administrase un scor de forfait cu doar câteva luni mai devreme, o bătusem de şapte ori în cele opt meciuri în care o întâlnisem. Nu spun să nu fim optimişti. Lucescu jr. a pornit cu dreptul şi a arătat că are personalitate şi curaj, calităţi indispensabile obţinerii performanţelor importante. Dar de aici şi până la a ne vedea deja campioni mondiali este cale lungă. Nu-i cereţi de acum încolo numai victorii pe linie.

Noi avem mai mereu darul de a ne pripi şi asta nu este deloc bine. Poate graba este şi motivul pentru care Liga I, din punct de vedere valoric, este în cădere liberă. Unirea Urziceni este o echipă merituoasă dar nu s-ar fi putut afla în poziţia actuală dacă “granzii” nu ar fi făcut erori impardonabile. Patronii lor nu au avut răbdare să urmeze nici măcar un plan pe termen scurt (ce să mai vorbim de mediu sau lung) şi au schimbat antrenorii şi jucătorii ca pe şosete. Iar rezultatele se văd. Nu degeaba Steaua şi Rapid, din sfertfinaliste de UEFA în urmă cu trei ani, au ajuns să se bată în ultima etapă pentru calificarea în cupele europene.

Aşadar, răbdare domnilor, doar nu vreţi să înceapă şi naţionala doar să se pregătească de turneul final.

Ştefan Lecca

Stiri recente

Sorana Cîrstea continuă să fie jucătoarea din România clasată cel mai bine în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea continuă să fie jucătoarea din România clasată cel mai bine în clasamentul WTA dat publicităţii luni, menţinându-se...