EDITORIAL STEFAN LECCA/ Nivelarea in jos

0
126

Săptămâna trecută stăteam la o terasă cu un prieten care este student la ASE şi, în paralel, lucrează la PwC. Evident că, ţinând cont de înclinaţia lui spre domeniul economic, nu puteam să nu-l întreb care este părerea lui despre criza financiară mondială

Mi-a răspuns ce mi-a răspuns şi a încheiat cu o glumă: criza asta era singura modalitate de a ajunge şi noi la nivelul celorlalţi, pentru că România nu putea progresa era nevoie ca restul ţărilor să regreseze.

Plictiseala trăită la meciul dintre Steaua şi Dinamo mi-a readus în minte gluma asta. Dacă aşa arată un derby între două mari rivale, una dintre ele fiind şi lidera la zi a unui clasament în care, cu numai patru etape înainte de final, mai apar 4-5 pretendente la titlu, e clar: nu a crescut valoarea mai multor formaţii ci a scăzut cea a trupelor de top. Din păcate, nivelarea s-a produs, ca şi în economia mondială, în jos.

Este trist că a devenit mult mai interesantă şi mai plină de suspans modificarea clasamentului în urma unei partide decât ceea ce arată echipele pe teren. Dacă personajele invitate la studiourile care se fac înainte, la pauza şi la finalul fiecărui meci ar fi cât de cât coerente şi logice, nu neapărat simpatice, probabil că ar face audienţă mai mare ca jocul în sine. Aici am ajuns. Iar motivul nu este criza mondială.

Ştefan Lecca

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here