EDITORIAL STEFAN LECCA/ Militia contra Armatei

0
95

Tatăl meu mi-a povestit că, acum mulţi ani, întîlnindu-se într-o luni sau marţi cu un prieten care juca la Steaua, l-a invitat la o bere. Era la ora prînzului şi era cald. A fost refuzat:

– Nu pot, Dimi, am meci cu Dinamo!
– Păi, ai sîmbătă, nu? Azi e… (în fine, ce zi era, luni sau marţi, nu contează), spune tata.
– Da, dar e meciul cu Dinamo, săptămîna asta sînt sfînt, răspunse prietenul lui.

Nostalgicii îl numesc şi acum unicul derby adevărat din fotbalul românesc. Pe vremuri, un întreg sezon se rezuma la acest meci: Dinamo – Steaua. Miliţia contra Armatei! Se înroşeau telefoanele, se apela la influenţe de toate felurile, ce duel era, cîte forţe mobilizate…

Acum, deşi orînduirea s-a schimbat, lucrurile nu stau prea diferit. Este adevărat că în conducerea “cîinilor” nu mai sînt generali iar la “militari” doar celebrul schimb de terenuri mai ţine vie o legătură subterană cu Armata, dar “războiul lumilor” a rămas la fel de aprig.

În săptămîna asta, se şterge totul cu buretele. Nu mai contează eliminarea în faţa anonimilor de la NEC Nijmegen, victoria chinuită cu Oţelul sau fotoliul de lider, aşa cum se va uita pe moment de plecarea lui Lăcă, prezenţa în grupele Ligii Campionilor sau egalul caraghios cu “Steluţa”. Importante sînt doar cele 90 de minute de sîmbătă. Atît.

Continuarea pe blogul lui Ştefan Lecca

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here