EDITORIAL STEFAN LECCA/ Micul plus

Etapa asta a clarificat ceva: Dinamo este lider şi principala candidată la titlul de campioană, deocamdată, de iarnă. Nu joacă cine ştie ce, dar face puncte. Şi pînă la urmă asta contează, cîte puncte aduni, nu modul în care o faci.

Şi apoi cine aţi vrea să fie pe locul 1? CFR-ul sau Steaua care şi-au schimbat antrenorii de bine ce jucau? Sau falimentarul Rapid? Ori poate FC Timişoara, ăştia pe care „cîinii” i-au bătut chiar la ei acasă cu 3-0? Dacă nu, atunci cine? Urziceniul, Craiova, Piteştiul? Hai să fim serioşi, nu au forţă, nici financiară şi nici „politică”. Ce mai avem? Vaslui, nu, Oţelul, nici atît, iar Braşovul nu are cum atît timp cît este egala tuturor.

Dragomir minte sau supralicitează atunci cînd susţine că Liga I este unul dintre campionatele puternice ale Europei. Nu este aşa. Eliminările in corpore din UEFA şi rezultatele, în general, slabe din Champions League ne-au arătat asta. Campionatul României poate fi considerat o competiţie echilibrată şi nimic mai mult. Iar atunci cînd diferenţele între echipe sînt insignifiante, ierarhia este dată de mici detalii. Norocul este un detaliu, dar pe Dinamo nu asta a adus-o în frunte. Norocul ţine cu cei puternici, iar „alb-roşiii” nu ne-au arătat că ar fi aşa. Şi totuşi „cîinii” trebuie să aibă un mic plus, altfel nu ar fi primii. Ce ziceţi de Rednic?

Continuarea pe blogul lui Stefan Lecca