EDITORIAL STEFAN LECCA/ Masochistii

Înainte de revoluţie sau ce-o fi fost ea, am dus-o greu. După, tot greu, iar acum, cu criza asta, ce să mai vorbim”¦ Dacă stăm să ne gândim, de-a lungul istoriei, poporul român a fost mai tot timpul asuprit. Dacă nu ne făceau rău unii din exterior, gen: austro-ungarii, hunii, nemţii, romanii, ruşii, tătarii, turcii etc., etc., ne chinuiau ai noştri. Problema este că ne place să suferim de parcă am fi masochişti. Altfel nu-mi explic majoritatea de care încă se bucură preşedintele (nu este vorba doar despre cel al ţării) sau guvernul.

Fotbalul românesc este copia la scală redusă a societăţii din care provine aşa că nu trebuie să ne surprindă deloc apucăturile masochiste ale celor implicaţi. Anumite fapte sau declaraţii par adevărate autoflagelări, iar cei care le fac trebuie că le place să sufere pentru că altfel ar fi un semn de prostie sau incompetenţă din partea lor, lucru greu de crezut la nişte oameni care au reuşit atât de bine în afaceri.

După ce Copos dă impresia că face tot posibilul pentru a şterge cu buretele tot ce a făcut bine pentru Rapid, iar Dinamo este la un pas să-şi demită al doilea antrenor înainte ca acesta să apuce să joace un singur meci oficial, acum a venit rândul Stelei.

După succesul consistent în faţa lui Ujpest Budapesta, finanţatorul roş-albaştrilor nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să minimalizeze performanţa obţinută de băieţii lui Bergodi chiar cu un om mai puţin pe teren, declarând că: “am întâlnit o echipă de doi lei”. După ce că se întâmplă extrem de rar, atunci când nu reuşesc adversarii facem noi ce facem şi ne dăm singuri în cap!

Ştefan Lecca

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...