EDITORIAL STEFAN LECCA/ Intoarcerea la fotbal

Nu sunt bani. Zvonurile că după alegerile prezidenţiale din toamnă se va bloca totul se înmulţesc. Panica este aproape. Ce mai, e rău, rău de tot!

Criza financiară are însă şi partea ei bună. I-a readus pe fotbalişti la fotbal! Vremea în care un însoţitor de piţipoancă de Bamboo primea o jumătate de milion de euro ca să stea accidentat a trecut. Contractele mai mici şi primele de victorie transformate în amenzi pentru punct pierdut i-au făcut pe jucători să-şi dorească din nou să ajungă în Spania, Anglia, Germania, Italia sau măcar în Ucraina ori Turcia. Şi asta înseamnă antrenamente dure, seriozitate şi sacrificii, adică ce lipsea generaţiei actuale: profesionalism.

Este cam devreme pentru a ne bucura dar, după evoluţia naţionalei lui Răzvan Lucescu şi a reprezentantelor noastre în cupele europene, ceea ce am văzut în prima etapă reprezintă un nou semn de însănătoşire a unui sistem ce părea, în urmă cu puţin timp, comatos.

“U” Craiova şi Dinamo ne-au oferit un splendid duel al portarilor. Rapidul a făcut ceea ce-şi doresc fanii lor, adică spectacol. Fosta şi actuala campioană au produs, şi la Cluj după ce o făcuseră în Supercupă, pe Giuleşti, un meci greu. Timişoara şi-a arătat forţa învingând Bistriţa, pe teren neutru, cu un fel de echipă secundă, iar Steaua a confirmat că a dat lovitura cu Bergodi, câştigând cu 2-0, la Piatra Neamţ, în faţa unei echipe tinere şi frumoase, dar mai ales jucând fotbal.

Nu este puţin pentru o primă etapă. Le aşteptăm pe următoarele cu interes aşa cum aşteptăm şi meciurile retur ale “europenelor” noastre.

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...