EDITORIAL STEFAN LECCA/ Iancu miticul

Mai ţineţi minte celebrele trageri la sorţi de dinainte de 89, cele la care se zice că se foloseau bile calde pentru ca Steaua şi Dinamo să se întîlnească abia în finală? Ei bine, etapa asta acolo m-a dus cu gîndul.

Ştiu că nu a fost nimic aranjat, dar parcă prea s-au potrivit toate. Ambele noastre reprezentante în Champions League au jucat în deplasare parcă pentru a se pregăti mental pentru competiţia unde plecăm la orice meci cu şansa a doua, iar cele din UEFA au jucat între ele. Bine, cum aici avem cinci echipe înscrise, una trebuia să rămînă deoparte. Şi cine putea să fie lăsată pe dinafară dacă nu Timişoara, această formaţie transformată de Iancu, patronul, ex-patronul sau, mă rog, ce-o mai fi acum acest Gigi-contra, într-o adevărată oaie neagră a fotbalului românesc?

Rapidist înfocat, nea Marian pare să fi rămas, în ciuda transferului în Banat, adeptul sintagmei vişinii „singuri împotriva tuturor”, iar apropiaţii lui de la Ligă parcă au vrut să-l ajute să pară aşa. Dar, domnul meu, pentru ca suporterii să te creadă „din alt film”, ar trebui să te porţi în consecinţă. Dacă jigneşti, dai şpagă, acuzi fără acoperire, eşti cercetat penal etc. nu eşti cu nimic deosebit. Eşti la fel ca majoritatea şi ca preşedintele majorităţii.

Ardelenii le spun bucureştenilor „şmecheri”, „Mitici”. Mă mir că suporterii timişoreni nu s-au dumirit pînă acum că au lăsat Poli pe mîna unui MITIC(Ä‚).

Continuarea pe blogul lui Ştefan Lecca