EDITORIAL STEFAN LECCA/ Efectul Ligii

Anul trecut, de fiecare dată cînd venea după un meci disputat în Champions League, Steaua juca prost în campionat. E greu la trei zile, spuneau conducătorii. Şi aveau dreptate, era greu. Păi cum să fie altfel cînd nu ai fotbalişti? Nu se poate rezista pe mai multe fronturi cu 11, 12″¦ şi nici măcar cu 15 jucători buni, ai nevoie de mult mai mulţi. Apar accidentările, suspendările, mai ies doi-trei din formă şi gata, te prăbuşeşti.

Dacă vrei să ai profit, este obligatoriu să investeşti. Banul la ban trage! Punctele în Ligă înseamnă bani, iar punctele în campionat înseamnă calificarea în Ligă, deci tot bani. Nu învăţasem încă nimic de la marile cluburi, care aveau practic două echipe de valori apropiate, una pentru campionat şi alta pentru Champions League.

Acum lucrurile s-au schimbat. Steliştii au fost şi de data aceasta deschizătorii de drum. Ei au învăţat din propriile greşeli, aceleaşi care le-au arătat şi clujenilor cum nu trebuie să abordeze sezonul actual. Gaz Metan Mediaş şi Farul Constanţa au simţit acest lucru pe pielea lor, prima pierzînd cu 4-0 în Ghencea iar cea de-a doua cu 3-0 în Gruia. Efectul Ligii nu mai există, a rămas doar mirajul ei. Iar asta înseamnă că vrem mai mult, adică progres.

Continuarea pe blogul lui Ştefan Lecca