EDITORIAL STEFAN LECCA/ E groasa, incepe!

Nici nu a început bine pauza că s-a şi terminat. Lumea fotbalului e extrem de grăbită. Este nevoie de meciuri pentru ca maşinăria de făcut bani să funcţioneze. Bani care se duc însă, în majoritate, la echipele bune şi foarte bune iar acest lucru nu poate decât să ne întristeze, fiindcă nu prea avem aşa ceva

Cluburile noastre sunt în situaţia unui elev care a copiat la teză şi, pentru că i-a ieşit cea mai mare medie din clasă, a fost trimis cu forţa la olimpiadă. Iar acolo, fiind mai greu cu fiţuicile, se roagă să-i pice subiectul pe care l-a citit dimineaţă ca să nu se facă de râs. Poate că investiţia în icoane şi chiar biserici este mai mică decât cea necesară formării unei echipe valoroase dar asta nu înseamnă că e şi soluţia optimă. În plus, olimpiada pe şcoală sau pe sector nu mai există. Europa League se aseamănă izbitor de mult cu Champions League, o competiţie mult prea serioasă pentru a fi abordată aşa cum suntem obişnuiţi, la mica ciupeală.

În aceste condiţii, cred că în sezonul 2009-2010, singura cupă pe care echipele autohtone pot spera să o câştige este Cupa României Timişoreana. Deşi, la cum merg lucrurile acum pare foarte posibil, sper să nu ajungem să regretăm Intertoto-ul în care Gloria Bistriţa făcea furori.

REDACTOR-ŞEF
ŞTEFAN LECCA