Te asteptam si pe retelel sociale

Nationala

EDITORIAL STEFAN LECCA/ Astazi

Este duminică dimineaţă iar eu stau pe nisipul, într-adevăr cam rece, de pe plaja de la Mamaia. Aştept o cafea şi ascult zgomotul pe care îl fac valurile şi pescăruşii. Mi-e foarte, foarte, foarte dor de vară.

Ce legătură are asta cu meciul dintre România şi Serbia? În afară de faptul că a fost motivul pentru care am ajuns pe litoral, nici una.

Viaţa este prea scurtă şi prea”¦ singura pentru a o pierde gândindu-ne la trecut. Nici să visăm permanent la viitoare mari fapte de glorie nu este o soluţie demnă de luat în seamă. Prezentul este cel care contează, doar el.

Ieri am pierdut dur şi probabil nu doar un meci ci şi calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Aşa este, dar asta a fost ieri. Cei care sunt responsabili trebuie să analizeze cauzele, să tragă concluzii şi să ia măsurile în consecinţă. Nouă, celorlalţi, nu ne rămâne decât să aşteptăm cu emoţie viitorul meci în care vor evolua tricolorii. Nu trebuie să fim supăraţi pe echipa naţională. Cum am putea? Această echipă ne-a intrat în suflet atunci când ne-am născut aici, în ţara asta blestemată sau binecuvântată, depinde din ce unghi priveşti lucrurile.

Haideţi să nu ne mai intereseze ce a fost ieri şi nici să nu ne gândim la ce va fi mâine, astăzi, chiar dacă din păcate doar la propriu, este soare.

Ştefan Lecca

Citeste mai multe!