Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

EDITORIAL/ Play-off

Scriu acest editorial la doar cîteva minute după ce am terminat de comentat meciul unu din primul tur al play-off-ului Conferinţei de Vest din NBA, dintre San Antonio Spurs şi Phoenix Suns. A fost un joc senzaţional, de o tensiune incredibilă, încheiat după două reprize de prelungiri.

Pe vremea cînd eram sportiv, uram play-off-ul. Mi se părea cea mai idioată invenţie posibilă. Cum să se hotărasă un titlu de campioană într-o serie eliminatorie? Adică toată munca noastră dintr-un an să se spulbere în doar cîteva minute? Nu mi se părea corect. Campionatul trebuia să însemne o luptă de anduranţă.

Acum nu mai gîndesc la fel. Poate pentru că văd lucrurile din unghiul celui care stă în tribună. Mai mult, cred că pentru fotbalul românesc introducerea sistemului play-off după încheierea sezonului regulat poate însemna un mare pas înainte.
Gîndiţi-vă, s-ar reduce semnificativ importanţa „indirectelor”, aşa că nu vom mai vedea pungi cu bani plimbate de colo colo. Am devenit europeni, aşa că trebuie să învăţăm că deşeurile din plastic nu sînt biodegradabile. În plus, s-ar păstra suspansul pînă la sfîrşit – vezi Liga Campionilor. Ce, nu v-ar plăcea un Steaua – CFR cel mai bun din cinci sau şapte jocuri, cu titlul pe masă?

La dezavantaje aş trece unul singur: nu întotdeauna laurii ar reveni echipei mai bune. Dar acum aţi băga mîna în foc că se va întîmpla aşa?

Votaţi pe www.sportm.ro pro sau contra play-off în Liga I.

Citeste mai multe!