EDITORIAL LUCIAN IONESCU/ Şi peste un deceniu?

Şi la cei care au transformat fotbalul în industrie si se zbat sa atinga perfecţ iunea, întâlnim în unele perioade curbe sinusoidale. Dar curbe peste care s-a trecut.

La noi, curba a avut o singura direc ie, a apucat doar o cale. În jos. Într-un întreg deceniu ne-am mul umit cu intrarea în Liga Campionilor, cu participarea modesta la doua Europene si cu ajungerea în semifinalele unei cupe europene. Pu ţin, foarte puţ in. În schimb, am asistat neputincioşi, sau pofticioşi, cum ne pleacă valorile şi se irosesc printre straini. Nopţ ile de sărbătoare au devenit acum priveghi pentru rezultate dezastruoase. N-a mai venit nimeni şi nu s-a mai întâmplat nimic. Succesele copiilor nostri obţ inute pentru alţ ii pe alte meridiane, le-am considerat prosteşte şi ale noastre. Am ajuns să ţ inem cu Auxerre sau cu Al Ahli. Totul în van, un fel de nimic pentru nimic.

Viitorul? La fel ca trecutul. Adica, peste un deceniu vom rememora ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, vom întruchipa un Alexandre Dumas cibernetic. Doar două personaje vor fi tot acolo, de neclintit: Mircea Sandu si Mitică Dragomir, ordinea e aleatorie. Pentru că ei sunt nemuritorii!

Citeşte aici toate episoadele retrospectivei „10 ani de fotbal”!

Articolul anterior10 ANI DE FOTBAL – 2008
Articolul urmatorUnsprezecele liber
Stiri recente

Mbappé, invitat la un dineu la Palatul Elysee alături de preşedintele Macron şi emirul Qatarului

Kylian Mbappé a primit o invitaţie pentru a participa la un dineu oficial la Palatul Elysée alături de preşedintele...