ECHIPA TURULUI SPORT MAGAZIN/ Idealii

Timp de aproape 3 luni ati avut prilejul sa urmăriţi care este 11-le ideal al turului de campionat, în viziunea redactorilor Sport Magazin, care au votat în fiecare etapă. Iată echipa ideala:

Antrenor: Dan Petrescu

Ascensiunea Bursucului în antrenorat a fost una fulminantă. A transformat o echipă anonimă, Unirea Urziceni, într-o forţă a campionatului intern. A readus în prim plan jucători alungaţi de alţii şi a demonstrat tuturor că se poate face performanţă şi cu bani puţini. În momentul actual, Dan Petrescu demonstrează că se luptă cu şanse reale pentru titlul de campion.

Bogdan Lobon t

Dacă Dinamo se va încununa cu titlul de campioană anul acesta, un mare aport va fi trecut în dreptul lui Lobonţ. Prestaţiile „Pisicii” au fost, de cele mai multe ori, dezarmante pentru atacanţii adverşi. Portarul naţionalei a evitat să se transfere în străinătate pentru a cuceri campionatul cu Dinamo.

George Ogararu

Deşi a deziluzionat în mare parte în turul actualului campionat, Steaua se poate lăuda cu un mare câştig: Geoge Ogăraru. Acesta s-a întors în Ghencea cu alura fotbalistului profesionist. A jucat de fi ecare dată cât se poate de exact, iar evoluţiile sale l-au readus în atenţia lui Piţurcă.

George Galamaz

Mulţi s-au grăbit să îl catalogheze drept un fotbalist expirat, rămas la statutul de veşnică speranţă. Renăscut sub bagheta lui Dan Petrescu, Galamaz s-a trezit în postura de integralist în formaţia Urziceniului şi onorat şi cu banderola de căpitan. Are un vis palpabil: titlul.

Marian Cisovski

Cu toate că venea de la Artmedia, echipă care a dat cu nasul prin Liga Campionilor, puţini erau cei care ar fififi mizat pe o adaptare atât de rapidă a lui Cisovski în Banat. Însă, antrenorul Dusan Uhrin a dovedit că are ochi. Iar fotbalistul ceh e una dintre valorile Ligii I.

Mihai Roman

În urmă cu un an, pentru microbiştii primei ligi numele lui Roman era unul necunoscut. Ambiţios, „stegarul” nu s-a mulţumit doar să promoveze cu Braşovul pe prima scenă. „Biciuit” în permanenţă de Răzvan Lucescu, a arat banda dreaptă a terenului şi vrea în Cupa UEFA.

Gabriel Mures an

Cine ar fi îndrăznit să mizeze pe un jucător care, nu cu mult timp în urmă, intenţiona să renunţe la fotbal. Mureşan a făcut însă paşi de uriaş. Împins înainte de Neluţu Sabău, a ajuns la CFR-ul clujean, a jucat impecabil pe „Stadio Olimpico” şi a devenit titular la naţională.

Juliano Spadacio

Într-un fotbal sufocat de jucători străini cu valoare discutabilă, Spadacio pare să fi e excepţia. Este considerat cel mai bun transfer al Rapidului şi una dintre valorile confirmate din campionatul intern. În pofi da problemelor din Grant a devenit golgheterul Rapidului.

Sebastien Dubarbier

În multe statistici, argentinianul apare drept cel mai bun jucător din campionatul românesc. Este catalogat drept fotbalistul perfect. A evoluat excelent, atât în campionat, cât şi în Liga Campionilor. Preţul său a crescut fabulos, iar Dubarbier a devenit o miză pentru Occident.

Yssouf Kone

Iniţial, CFR l-a transferat pe Kone doar cu gândul de a se întări pentru meciurile din Liga Campionilor. Atacantul pur sânge le-a demonstrat ardelenilor că afacerea a fost una mai mult decât profi tabilă. Astfel, pentru Kone au început să apară ofertele, inclusiv din Premier League.

Ionel Danciulescu

Cel mai vechi component din lotul lui Dinamo şi-a câştigat simpatia tuturor prin golurile marcate şi prin ataşamentul faţă de club. După retragere, Dănciulescu vrea să rămână în organigrama lui Dinamo. Până atunci însă a promis să refacă un cuplu de vis: N&D.

Lucian Burdujan

Plecat pe uşa din dos de la Rapid, Lucian Burdujan părea să moară într-un con de umbră. Jucător de moral, atacantul a reuşit să strângă din dinţi. A renăscut la formaţia lui Porumboiu şi a devenit unul dintre cei mai prolifi ci atacanţi, cu evoluţii de excepţie şi în Cupa UEFA.