Echipa turului: Portar – LOBONT/ Bun de export

Un sezon excelent punctat de prezenţa la Campionatul European din vară are şanse mari să se traducă pentru Lobonţ printr‑un transfer în străinătate, în această pauză de iarnă

Cînd ai un giuvaier mare şi îl afişezi în public, rişti să rămîi fără el, şi cam asta pare să fie problema lui Dinamo o dată cu sfîrşitul turului. Faptul că are cel mai bun goalkeeper din România şi totodată pe portarul naţionalei a atras un fluviu de oferte pe adresa clubului din Ştefan cel Mare, care volens-nolens trebuie să renunţe la serviciile celui mai bun şi mai apreciat om al său. Lobonţ e fenomenal, dar criza financiară bate la uşă, iar cîteva milioane de euro primiţi pe el în startul lui 2009 ar fi aur curat pentru campania de achiziţii a „cîinilor”, care trebuie să se întărească dacă vor să termine returul pe locul ocupat în prezent şi să ia titlul. „Cînd e vorba de salariul unui jucător sau de o afacere bună pentru club, nu se mai ţine cont de nimic”, a admis Mircea Rednic.

Disputat şi de Est, şi de Vest

Lobonţ are mulţi admiratori străini. Din Est, este curtat de ucrainenii de la Dinamo Kievul lui Ghioane, dar şi de Şahtiorul lui Lucescu şi Raţ. Alături, în Rusia, pregătesc banii campioana Rubin Kazan (care îl vrea şi pe Bănel) şi Terek Groznîi, echipa lui Mărgăritescu, Petre şi Pancu. Ultima, se pare, l-ar îmbrăca în aur, iar contractul generos şi prezenţa în Cecenia a celor trei conaţionali sînt argumente bune pentru „Lobby”.

Între bani şi performanţă

Pe de altă parte, scenariul are hibe. Să ajungă într-un teatru de război nu este tocmai o realizare pentru un portar obişnuit cu fotbalul mare din Europa, gustat la Ajax şi Fiorentina. Siena se pregăteşte să îl trimită ramburs pe Moţi şi să îl înhaţe pe gardianul naţionalei României. Milan a dat şi ea semne discrete, Benfica la fel. Iar Lobonţ pare înclinat să aleagă performanţa în locul mirajului fals al banilor.