Echipa turului: Portar – LOBONT/ Buffon al nostru

Priviţi-i pe oamenii din dreapta. Ce au în comun? Sînt cei mai apreciaţi portari din România, respectiv Italia. Sînt goalkeeperii celor două naţionale şi, acum cîteva sezoane, s-au şi luptat în Serie A, ba chiar s-ar putea reîntîlni în viitorul apropiat. Iar în vară, au schimbat priviri la Euro.

Ca şi Buffon, Lobonţ are 30 de ani. Se zice că asta e vîrsta la care un portar atinge consacrarea, însă atît puştiul crescut la Corvinul, cît şi copilul minune care debuta la 17 ani la Parma au intrat, demult, în panoplia sportului-rege. Şi a celui practicat pe malurile rîului Po, dar şi a celui jucat în apropierea Dîmboviţei.

De la Milano la Bucureşti, o să vedeţi copii îmbrăcaţi în tricoul lui Buffon şi în tricoul lui Lobonţ, încercînd să-şi pună aripile în funcţiune în colbul străzilor lombarde, în pulberea maidanelor din Colentina. De ce? Poate explicaţia acestei veneraţii stă în îndîrjirea, în foamea de glorie a idolilor, în loialitatea lor faţă de culori. Italia îl are pe Gianluigi, dar şi noi ne bucurăm de Buffon al nostru.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...