ECHIPA TURULUI: Mijlocas stanga – Sebastian Dubarbier/ Fotbalistul complet

Sebastian Dubarbier este cel mai bun fotbalist străin din Liga I. În numai trei ani, un jucător practic necunoscut a ajuns să lupte fără nici un fel de  complexe în Liga Campionilor

Cine şi-ar fi închipuit că argentinianul cu nume franţuzit poate ieşi din mediocritatea pleiadei de străini care au invadat campionatul românesc? Clujenii se pot mândri că au avut “ochi” şi au dat lovitura. Pentru că, Sebastian Dubarbier e altceva. De fapt este extrem de simplu şi de clar. E cel mai bun fotbalist străin din campionatul românesc. Şi, foarte important, fără să vină împovărat cu statutul de vedetă.

A reuşit în România

Povestea sa în fotbal, nu este nici lungă, nici răsunătoare. A început să joace la juniorii lui Gimnasia La Plata, în oraşul natal, iar în 2006 a făcut pasul la echipa mare. După doar un sezon a fost împrumutat la Olimpo de Bahia, pentru ca apoi să fie “recrutat” de CFR Cluj, în schimbul sumei de 775.000 euro. Pentru cariera argentinianului, venirea în România a însemnat practic “explozia” sa în sportul rege. Pentru că, în primul său sezon în Liga I a obţinut eventul cu CFR şi a pătruns la “masa bogaţilor” în pretenţioasa Ligă a Campionilor. Iar debutul a fost unul cât se poate de reuşit. Pentru că, victoria istorică obţinută de CFR pe “Olimpico”, în faţa lui AS Roma, va rămâne întipărită în cartea de aur a fotbalului.

Fotbalistul complet

Ce îl recomandă? În primul rând seriozitatea de care dă dovadă atunci când intră pe teren. Fără aere de vedetă, Dubarbier este genul preocupat doar de a-şi face treaba. Un alt atu al său îl constituie viteza cu care macină partea stângă a terenului, atât în atac, cât şi în faza defensivă. Centrările sale ating de multe ori perfecţiunea şi nici nu ezită să apară la finalizare. Sebastian Dubarbier pare genul de jucător complet, ideal pe postul pe care evoluează.

“Mă simt bucuros şi onorat să ştiu că sunt cel mai bun pe postul meu. Înseamnă că ce am făcut în tur a fost bine şi voi continua la fel şi în retur” – Sebastian Dubarbier (CFR Cluj)

Sebastian Dubarbier

Post: Mijlocaş stânga
Data naşterii: 19 februarie 1986
Locul naşterii: Buenos Aires (Argentina)
Înălţime / Greutate: 179 cm. / 74 kg.

Carieră: meciuri/goluri

2005-2006: Gimnasia La Plata (Argentina 1) 1 / 0
2006-2007: Gimnasia La Plata (Argentina 1) 19 / 0
2007-2008: Club de Bahia Blanca (Argentina 1) 11 / 0
2007-2008: CFR Cluj (Liga I) -15 / 3
2008-2009: CFR Cluj (Liga I) – 14 / 4
Primul meci în Divizia A:
22.02.2008 CFR Cluj-U. Craiova 4-1

Primul meci în cupele europene:
14.09.2008 AS Roma-CFR Cluj 1-2

Titluri:
Campion al României cu CFR Cluj (2007-2008)
Cupa României cu CFR Cluj (2007-2008)

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...