ECHIPA TURULUI: Mijlocas stanga – Sebastian Dubarbier/ Afacerea argentiniana

0
115

Clujenii simt că pot da cu Dubarbier “lovitura secolului”. L-au cumpărat pe jucător cu suma de 775.000 euro şi intenţionează să îl vândă în Occident cu 12 milioane euro

Ceferiştii simt în urechi foşnetul bacnotelor. Deşi nu sunt afectaţi de criza financiară, orice centimă este binevenită în “Gruia”. Este certitudine faptul că jucătorul pentru care s-au plătit 775.000 de euro şi-a înzecit valoarea. Doar că, Mureşan şi compania au fixat pentru Dubarbier un preţ, cel puţin în contextul actual, prohibitiv: 12 milioane euro.

Preţul in-corect

Cu toate acestea, interesul străinilor pentru mijlocaşul de bandă nu a întârzîiat să apară, chiar dacă iniţial doar la nivel de zvonistică. Lazio Roma e în cărţi. Apoi, Şahtior Doneţk şi-a anunţat disponibilitatea de a pune pe masă, nu mai puţin de 8 milioane euro. De aici au început şi supărările. “Nu au italienii banii pe care îi cerem noi pe Dubarbier”, a explicat sec preşedintele Mureşan. Motiv de încruntare şi polemică pentru fotbalist. “Clujul a plătit pentru mine o sumă de 15 ori mai mică, decât cea pe care o cere acum. Vreau să plec, doar pentru a progresa”, a replicat Dubarbier.

Soluţia: dublarea salariului

Conflictul mocnit dintre Dubarbier şi şefii săi este departe de a fi încheiat, iar pauza competiţională în care se pot întâmpla multe este destul de lungă. Mureşan nu este dispus să coboare preţul de vânzare sub 10 milioane euro. În cazul în care nici o echipă nu se va arăta dispusă să achite această sumă, fotbalistul va rămâne la Cluj. Iar pentru a-i trece supărarea, conducătorii îi pregătesc o surpriză. Salariul său de 150.000 euro pe sezon, va urca la suma de 300.000 euro.