Echipa turului – Mijlocas dreapta: Mihai Roman/ S-a nascut o stea

0
88

Povestea lui Mihai Roman pare desprinsă dintr-un roman de Dickens. Copilul nevoiaş din Vicovu de Sus a evoluat într-un fotbalist lăudat de nume mari ale fotbalului românesc şi monitorizat de tehnicienii echipei naţionale

Turul ediţiei 2008-2009 a Ligii I a fost cel în care lumea a aflat în primul rând numele şi apoi talentul mijlocaşului de bandă al lui FC Braşov. Sigur, erau familiari cu ele spectatorii de la matineu, după ce “stegarii”, cu Roman titular în majoritatea meciurilor din sezonul anterior, au obţinut fără probleme promovarea pe prima scenă. Însă recunoaşterea la scară largă lipsea pentru fostul fotbalist al Cetăţii Suceava. Titularizat în continuare cu insistenţă de Răzvan Lucescu, care a avut “ochi” pentru abilităţile elevului său, Mihai a fost, alături de Bogdan Stelea, singurul braşovean prezent pe teren toate minutele turului, performanţă încununată cu două goluri, unul în poarta Stelei, dar mai ales cu o serie de “assist”-uri care i-au evidenţiat atât altruismul, cât şi calităţile în regim de viteză.

Debut perfect

Ceea ce face remarcabilă performanţa lui Mihai Roman de a se clasa primul în topul mijlocaşilor dreapta din Liga I, în viziunea revistei noastre, este faptul că suceveanul îşi face anul de ucenicie în primul eşalon. Cu toate acestea, încă de la debutul cu Unirea Urziceni, din iulie, încheiat cu o victorie, Roman a dat dovadă de o dezinvoltură şi de un spirit de luptă care îl ţin printre preferaţii galeriei. Dar şi ai conducătorilor, oficialii de sub Tâmpa dublându-i contractul din proprie iniţiativă, impresionaţi de jocurile constant bune făcute de fotbalist.

Monitorizat de Piţi

Evoluţiile reuşite din Liga I au atras, aşa cum era normal, atenţia asupra lui Mihai Roman din partea staff-ului naţionalei. La începutul lui decembrie, Victor Piţurcă l-a convocat pe acesta în lotul lărgit al naţionalei de seniori, iar nou-venitul în cercul primei reprezentative a evoluat în ambele jocuri-şcoală ale trialului de la Mogoşoaia, câştigate de România A împotriva “tineretului”, respectiv Stelei. La cinci luni distanţă de la debutul în Liga I, Roman a îmbrăcat echipamentul tricolor, într-un final de an memorabil. Acum, el trebuie să confirme marile speranţe puse în el în 2009.

Mihai Roman

Post: Mijlocaş dreapta
Data naşterii: 16.11.1984
Locul naşterii: Suceava
Înălţime/greutate: 173 cm / 70 kg

Carieră:

2005-2006: Cetatea Suceava (Liga a II-a) – 22 / 5
2006-2007: Cetatea Suceava (Liga a II-a) – 32 / 9
2007-2008: FC Braşov (Liga a II-a) – 28 / 4
2008-2009 (tur): FC Braşov (Liga I) – 17 / 2
Primul meci în Divizia A: 26.07.2008
FC Braşov – Unirea Urziceni 1-0
Jocuri / goluri în Divizia B: 82 / 18
Jocuri / goluri în Liga I: 17 / 2
Selecţii în echipa naţională: 1 (lot divizionar A)

Mihai Roman a fost cel mai selecţionat mijlocaş dreapta în echipa etapei stabilităde redactorii “SportMagazin” în turul ediţiei 2008/2009 a Ligii I

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here