Echipa turului – Mijlocas defensiv: Gabi Muresan/ Zburdand prin Europa

Eliminarea din cupele europene, purtând semnătura ciprioţilor de la Famagusta, a fost extrem de greu de digerat pentru Mureşan. Însă, fostul fotbalist al Mobilei Sovata prinsese gustul ieşirilor pe Bătrînul continent. Iar participarea în cupele europene devenise ca un drog. A tras cu dinţii pentru măcar încă o ieşire în fotbalul mare. Dar şansa nu i-a scos în cale o echipă mică, la care să se încrunte.

Pe stadionul “Olimpico” din Roma, Gabriel Mureşan s-a simţit ca un pitic. Însă, doar până la fluierul de start. Pentru că în cele 90 de minute a evoluat impecabil, iar după imensa victorie obţinută de CFR, numele său a apărut scris cu majuscule în toate publicaţiile de profil din Europa. Pentru fostul elev al lui Neluţu Sabău, succesul de la Roma reprezenta o încununare a succesului. Dar nici gând pentru Mureşan să se oprească aici. Pentru că şi egalul obţinut în faţa monstrului sacru Chelsea i s-a datorat în mare măsură şi a echivalat cât o victorie. Sigur, astfel de evoluţii aveau să trezeasă interesul selecţionerului Victor Piţurcă. Iar Mureşan s-a trezit intonând imnul flancat de Mutu şi de Chivu. Încălzirea a făcut-o în partida cu Slovenia. A urmat apoi meciul cu Franţa. Ce examen! Însă Gabriel Mureşan a avut o evoluţie fără cusur, fiind unul dintre cei mai apreciaţi “tricolori”. Gabriel Mureşan recunoaşte că 2008 a fost un an magnific. Rămâne însă un vis neîmplinit, amânat pentru 2009. Un transfer în Germania. Acolo unde muncea cândva.

“Nu mi-aş fi imaginat niciodată că voi juca în Liga Campionilor în vremea când îmbrăcam tricoul unei echipe din Sovata, aflată în al treilea eşalon. Nu m-am gândit nici că voi juca pentru naţională”
Gabi Mureşan

Nu rataţi numerele viitoare ale “SportMagazin” pentru a afla cine completează echipa turului, în viziunea revistei noastre!

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...