Echipa turului: Fundas dreapta – OGARARU/ Dribling printre lalele

Prezenţa lui Ogăraru la Ajax Amsterdam a fost una încununată de succes, românul reuşind să cucerească mai multe trofee în „Ţara lalelelor”

Deşi cariera sa este foarte departe de sfîrşit, pînă în momentul de faţă, apogeul pare să îl fi reprezentat transferul la marele Ajax Amsterdam. În luna mai a anului 2006, George Ogăraru spunea un „da” hotărît propunerii de a se transfera în capitala Olandei. Debutul a fost unul de succes, cu un prim trofeu cucerit în „Ţara lalelelor”. Pe 13 august 2006, Ajax învingea pe PSV Eindhoven în Supercupa Olandei, iar Ogăraru evolua strălucitor.

Adulatul publicului

Continuarea a fost una glorioasă. Chiar dacă în primul sezon a ratat cîştigarea titlului la un singur gol diferenţă de PSV, Cupa şi Supercupa Olandei. Totodată, românul a evoluat la Ajax în proporţie de 95 la sută din meciuri. „M-a surprins foarte tare ataşamentul fanilor. La fiecare meci, 50.000 de oameni sînt prezenţi pe „Arena”, iar atmosfera este superbă”, rememorează stelistul.

A refuzat rivalele Stelei

În momentul în care s-a lansat zvonul plecării sale de la Ajax, mai ales că jucătorul se afla la echipa a doua, celelalte două forţe bucureştene au încercat un transfer de senzaţie. Dacă Rapid a intuit eşecul şi a renunţat repede la luptă, în schimb Dinamo a sperat pînă în ultima clipă că Ogăraru va poposi în Şoseaua Ştefan cel Mare. Dialogul a fost unul simplu, discutat chiar între fotbalist şi antrenorul Mircea Rednic. „George, te aştept la Dinamo şi îţi garantez că îţi va fi bine aici”, a spus Rednic. „Nea Rednic, te ajut în orice altă problemă, dar la Dinamo nu vin!”, a răspuns sec internaţionalul.