Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

Echipa turului: Fundas central – GALAMAZ/ Puterea de a strange din dinti

Galamaz nu este jucătorul care se poate lăuda că s-a născut sub o stea norocoasă. Transferurile la Rapid şi Dinamo au fost eşecuri care îi puteau marca definitiv cariera. Cu toate acestea, fotbalistul a strîns din dinţi şi, iată, acum a ajuns în top

În momentul în care deschidea porţile Grantului, George Galamaz avea toate motivele de mulţumire. Gloria îi zîmbea frumos în faţă, iar cariera sa părea să urce spectaculos. Plecase din mijlocul „găştii nebune” din Regie exact în momentul în care se afla pe val. În dreapta sa, îl avea pe Dan Petrescu, antrenorul care îi cizelase cariera şi care prelua acum frîiele Rapidului. Iar în stînga, se afla un personaj extrem de influent, Giovanni Becali, noul preşedinte din Giuleşti.

Imposibila adopţie

Din păcate, totul avea să se prăbuşească precum un castel din cărţi. Rapid nu avea să-l adopte pe Petrescu şi, implicit, nici pe „copilul” său. „Am petrecut o perioadă scurtă la Rapid şi am mai rămas acolo şi după ce Dan Petrescu şi-a prezentat demisia. Îmi pare sincer rău că ambii am plecat atît de repede. Şi eu, şi Dan Petrescu am demonstrat de ce sîntem capabili în fotbal”, îşi aminteşte fotbalistul.

„Momentul” Manchester

Urmarea a fost similară cu săritura „din lac în puţ”. Plecarea de la Rapid la Dinamo părea un salt în carieră. Tot o echipă mare, cu pretenţii. Dar, ca şi în Giuleşti, aceleaşi crunte dezamăgiri. Pentru că, după o perioadă deloc fastă petrecută la echipa mare, s-a trezit în exilul diviziei secunde, la „satelit”. Sezonul următor a fost unul identic, cu readucerea la prima echipă, apoi retrimiterea în Liga a II-a. A existat şi o picătură de rouă într-un ocean de deziluzii. Debutul în cupele europene. Şi nu împotriva oricui, ci a marelui Manchester United. Un capitol aparte din perioada petrecută la Dinamo.

Citeste mai multe!