Echipa Rapid rapusa de sistem

Echipa lui Razvan Lucescu a pierdut multe puncte importante si din cauza oboselii pe care o acumuleaza in finalul partidelor mijlocasii de banda. Suporterii acuza prestatiile tot mai slabe ale lui Badoi si Perja. 3-4-2-1. E sistemul preferat de Razvan Lucescu. Trei fundasi centrali, doi mijlocasi de banda plus alti doi clasici, un virf impins sprijinit din spate de alti doi atacanti. Cei doi jucatori de banda au rol dublu. Urca spre careul advers pentru a centra, apoi se retrag cu adversarul direct. Sistemul a dat roade, atit in campionat, cit si in Cupa UEFA. Numai ca timpul a trecut, adversarii au prins sistemul devenit acum previzibil, iar cei doi mijlocasi de banda imbatrinesc si resimt oboseala acumulata. Vali Badoi si Danut Perja au impreuna 65 de ani. Primul si-a cistigat de ani buni postul de titular indiscutabil in garnitura feroviara. Acesta a dat randament maxim, iar centrarile sale, de multe ori perfecte, l-au propulsat la nationala. Fotbalistul a recunoscut insa in mai multe rinduri ca se simte obosit. Obligatia de a reveni in aparare si de a urca apoi din nou catre careul advers a dus la o uzura fizica a jucatorului. in plus, Badoi nu are dublura pe post. S-a incercat in urma cu un sezon “varianta” Postolache, iar anul acesta cu Emil Dica, dar nici una dintre mutari n-a avut randamentul sperat. Pe latura cealalta a terenului, problemele sint la fel de acute. Plecarea lui Karamian s-a facut resimtita din plin. Perja a fost titularizat pe un post in care nu se simte deloc in largul lui, iar viteza sa nu se compara cu cea a armeanului. Pe banda stinga, in locul lui Perja, Lucescu l-a incercat de mai multe ori pe Ionut Stancu, insa de fiecare data olteanul s-a vazut depasit de situatie, aflindu-se intr-o prelungita criza de forma.

Criza din poarta
Rapid se confrunta cu o acuta criza intre buturi. Desi toti cei patru portari din lot sint componenti ai diferitelor echipe nationale, “visiniii” au pierdut o sumedenie de puncte pe mina portarilor. Preferat al lui Victor Piturca, Dani Coman a avut ghinionul de a se accidenta, insa rapidistul a gafat decisiv in partidele de la Vaslui si cu Steaua, in Giulesti. in locul sau a intrat Edel Apoula, insa armeanul de origine cameruneza a fost hilar in partida cu Dinamo, stirnind minia lui Copos. Intre buturi a intrat tinarul Marinescu, dar si acesta a gafat impardonabil la toate cele trei goluri incasate la Bistrita. Astfel, Edel Apoula s-a vazut retitularizat, insa asta nu l-a impiedicat sa greseasca flagrant in partida pierduta la Cluj si cu Otelul.

Finaluri de cosmar
Jucatorii Rapidului au dovedit o labilitate psihica mai mult decit acuta, doborind record dupa record in materie de rezultate negative. in urma cu doua sezoane, echipa se vedea egalata dupa ce conducea cu 3-0 in doua partide, dar asta n-avea sa fie tot. Elevii lui Lucescu au aratat cum pot fi egalati dupa ce au condus de trei ori intr-un meci, dar si cum pot incasa doua goluri intr-un singur minut. insa marea problema a giulestenilor o constituie finalurile de meci, care se transforma in adevarate cosmaruri. Totul a inceput in partida din Supercupa Romaniei cu Steaua, atunci cind Oprita a adus victoria in ultimul minut, dupa gafa portarului Minca. De atunci, rapidistii au incasat goluri in ultimele zece minute in opt partide, spre exasperarea suporterilor si a conducerii tehnice.

Iesiti din forma
Giulestenii n-au insa probleme numai in poarta. intreaga linie de aparatori, dar si mai multi jucatori din celelalte compartimente sint in lipsa de forma si de inspiratie. La gafele portarilor au contribuit deseori fudasii Marius Constantin, Maftei, Ionut Rada si Sapunaru. La mijloc, doar Maldarasanu este constant, dar si acesta se afla departe de forma de altadata. Romeo Stancu a fost mai mult accidentat, iar Emil Dica este folosit foarte rar. in linia ofensiva lucrurile stau mai bine, dar totul cade in ultimul timp pe umerii lui Zicu si Mazilu. Asta pentru ca Buga este doar o umbra a jucatorului din sezonul trecut, Ganea nu mai e atacantul de la Dinamo, iar Moldovan asteapta finalul sezonului pentru a agata ghetele in cui.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 64 (din 16 mai)

Stiri recente

Atletico, Lazio, Dortmund şi Barcelona s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Atletico Madrid, Lazio Roma, Borussia Dortmund şi FC Barcelona s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor.. Într-un meci...