Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat fotbaliştii evidenţiaţi în partidele etapei a 6-a din play-off şi a 8-a din play-out-ul Ligii I, ediția 2019-2020:

PORTAR

Cătălin Straton (Dinamo / 30 de ani / 6 jocuri) – A fost fantastic! A apărat două penalty-uri, performanţa sa fiind unică în ultimele trei sezoane din Liga 1.

FUNDAŞI

Deian Sorescu (Dinamo / 22 de ani / 29 jocuri) – Utilizat ca fundaş dreapta, a izbutit un gol şi o pasă de gol. A ajuns la șapte reuşite în porţile adverse şi la opt pase decisive, fiind jucătorul din lotul roş-albilor cu cele mai multe realizări ofensive.

Uros Cosic (Universitatea Craiova / 27 de ani / 14 jocuri) – Titularizat în ultimul moment, a avut o prestaţie sigură în centrul apărării alb-albastre. În plus, a oferit şi pasa decisivă la golul reuşit de Mihăilă.

Alexandru Paşcanu (FC Voluntari / 21 de ani / 13 jocuri) – Fundaşul ilfovenilor a făcut din nou un meci foarte bun! S-a descurcat excelent în faţa atacanţilor adverşi.

Alexandru Ţigănaşu (FC Botoşani / 30 de ani / 26 jocuri) – A marcat unul dintre cele mai frumoase goluri din play-off. Este un jucător de bază în sistemul gândit de Marius Croitoru, experienţa cumulată în cele opt sezoane petrecute pe prima scenă fiind un mare avantaj şi pentru colegii din defensivă.

MIJLOCAŞI

Ovidiu Horşia (CSM Poli Iaşi / 19 ani / 30 jocuri, FOTO) – A avut o nouă evoluţie consistentă. Prin reuşita din ultima rundă, a ajuns la cinci goluri şi trei pase decisive în acest sezon.

Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova / 22 de ani / 29 jocuri) – Este cel mai în formă jucător din play-off. A înscris pentru a 12-a oară în ediţia curentă, în care mai are şi șase pase decisive.

Diego Fabbrini (Dinamo / 29 de ani / 16 jocuri) – A făcut cel mai bun meci în tricoul grupării bucureştene. A scos un penalty, a pasat decisiv pentru reuşita lui Andrei Bani, apoi a marcat golul al treilea al roş-albilor.

ATACANŢI

Denis Alibec (Astra / 29 de ani / 24 jocuri) – Este un jucător cu calităţi tehnice rare în fotbalul românesc. A marcat pentru a 67-a oară în 189 de meciuri disputate în principala competiţie internă.

Kevin Luckassen (CSM Poli Iaşi / 26 de ani / 9 jocuri) – Şi-a câştigat postul de titular în echipa antrenată de experimentatul Mircea Rednic. A marcat patru goluri în ultimele trei runde.

Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova / 20 de ani / 24 jocuri) – Creşte fantastic de la meci la meci. A fost declarat cel mai bun jucător de pe teren. Şi-a trecut în cont a șaptea reuşită din sezonul actual.

ANTRENORUL ETAPEI

Cristiano Bergodi (Universitatea Craiova / 55 de ani) – A bifat a patra victorie din tot atâtea jocuri pe banca oltenilor şi a dus-o pe Universitatea pentru întâia oară de la promovare, din 2014, pe primul loc la finalul unei etape. Le-a redat alb-albaştrilor speranţa că pot readuce titlul în Craiova după 29 de ani!