Earvin “Magic” Johnson, preşedinte al operaţiunilor la Los Angeles Lakers

Earvin “Magic” Johnson (57 de ani) a devenit preşedinte al operaţiunilor de baschet la Los Angeles Lakers, grupare la care a fost legitimat timp de 14 sezoane.

LA Lakers l-a numit pe fostul sportiv la conducere după ce l-a demis pe managerul general Mitch Kupchak. Decizia a fost luată de Jeanie Buss, preşedinte şi coproprietar al echipei, care l-a înlăturat şu pe fratele său, Jim, din funcţia de vicepreşedinte executiv însărcinat cu operaţiunile de baschet.

Jim Buss are în continuare acţiuni la echipă, dar nu se va mai implica în decizii legate de personal, a precizat Jeanie Buss,

“Am luat aceste decizii cu un scop. Toţi cei de la Lakers vor trage acum în aceeaşi direcţie, direcţia stabilită de mine şi de Earvin. Suntem hotărâţi să ne luptăm ca să câştigăm din nou titlul în NBA”, a explicat Jeanie Buss într-un comunicat.

Mitch Kupchak a ajutat LA Lakers să câştige de două ori NBA în 17 sezoane, dar tentativele recente de a readuce gloria echipei au eşuat.

Johnson a jucat întreaga carieră în NBA la LA Lakers şi s-a retras din activitatea sportivă în 1996,. A câştigat de cinci ori titlul în NBA.

Stiri recente

Departamentul american al Justiţiei va plăti 100 de milioane de dolari gimnastelor agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, pentru a pune capăt...

Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de...