Djokovic a urcat pe doi în ATP Indesit Race

0
151

Marea speranţă a tenisului din Serbia, Novak Djokovic, sportivul care a câştigat duminică seară Open-ul de la Miami deşi încă nu a împlinit 20 de ani, a urcat în clasamentul ATP Indesit Race de luni pe locul doi, foarte aproape de elveţianul Roger Federer.

Cu victoria de la Miami, Djokovic a ajuns la 272 de puncte câştigate în acest an calendaristic, fiind depăşit doar de regele tenisului mondial, Roger Federer, care a acumulat 297 de puncte în 2007.

Top 10 în ATP Indesit Race este completat în ordine de britanicul Andy Murray, americanul Andy Roddick, spaniolul Rafael Nadal, germanul Tommy Haas, croatul Ivo Ljubicic, chilianul Fernando Gonzalez, rusul Mikhail Youjnâi şi argentinianul Juan Ignacio Chela, în timp ce finalistul de la Miami, Guillermo Canas, a urcat pe locul 12 cu un total de 120 de puncte.

În clasamentul mondial, ATP Entry Ranking, top cinci a rămas nemodificat cu elveţianul Roger Federer lider autoritar, 7.715 puncte, faţă de numai 4.755 de puncte, câte are sportivul de pe locul doi, spaniolul Rafael Nadal, în timp ce Andy Roddick rămâne pe locul trei, Nikolay Davydenko pe patru iar Fernando Gonzalez pe locul cinci. Novak Djokovic a urcat un loc, intrând astfel în topul celor mai buni 10 jucători din lume, în timp ce Guillermo Canas se află momentan doar pe locul 55 în ciuda rezultatelor excelente din ultimele săptămâni.

O situaţie similară se înregistrează şi în clasamentele WTA, acolo unde avem o nouă lideră în clasamentul punctelor acumulate în 2007, americanca Serena Williams ajungând la 1.030 de puncte şi depăşind-o pe elveţianca Martina Hingis, cea care a totalizat până acum doar 991 de puncte, în timp ce în clasamentul general, belgianca Justine Henin este lideră autoritară, 3.994 de puncte, faţă de cele numai 3.388 acumulate de rusoaica Maria Sharapova.

Henin ocupă doar locul 10 în clasamentul punctelor obţinute în 2007 iar Serena Williams, lidera acelui clasament şi învingătoarea de la Miami, este doar pe locul 11 în clasamentul general al tenisului feminin mondial.

WTA programează în această săptămână turneul de la Amelia Island cu Nadia Petrova, Jelena Jankovic, Daniela Hantuchova şi Patty Schneider printre favorită, în timp ce ATP a luat o pauză datorită meciurilor care se vor disputa la sfârşitul săptămânii în sferturile de finală ale Cupei Davis