test

Dinamo a caştigat fara probleme primul amical din 2007

Lidera autoritară din campionatul naţional de fotbal, Dinamo Bucureşti, şi-a prezentat astăzi noile achiziţii în primul meci de verificare din 2007, 4-1 cu echipa de Liga a doua, Dunărea Giurgiu.

La revenirea după vacanţa de iarnă, antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic a avut posibilitatea să vadă la lucru pentru prima dată proaspetele achiziţii dar şi nivelul la care se prezintă formaţia la startul pregătirilor.

Pentru primul amical din 2007, Dinamo a ales să joace 120 de minute cu o formaţie imprevizibilă, Dunărea Giurgiu, locul opt în Seria I a Ligii a doua, cu doar trei înfrângeri în 17 meciuri în tur şi aflată la doar cinci puncte de promovarea în Liga I.

După 20 de minute echilibrate, Dinamo a început să-şi impună jocul iar în minutul 24 Claudiu Niculescu a deschis scorul cu şut sub transversală după o combinaţie scurtă între foştii stelişti Cătălin Munteanu şi Dennis Şerban.

La numai patru minute după golul de 1-0, Cătălin Munteanu a trimis o centrare lungă pentru Adrian Cristea care a reluat fulgerător din prima şi a înscris pentru 2-0.

Claudiu Niculescu a făcut dubla în minutul 42 după ce mijlocaşii ofensivi ai lui Dinamo au reuşit o recuperare rapidă iar atacantul a şutat năprasnic în vinclul din colţul scurt al porţii adverse.

Cel mai spectaculos gol l-a reuşit însă Ciocârlan, de la Dunărea Giurgiu, care în ultimul minut al primei reprize a transformat perfect o lovitură liberă de la circa 20 de metri făcând 3-1 cu un şut în vinclu care l-a lăsat spectator pe portarul leton Romanovs.

După pauză s-a mai înscris un singur gol, autor Ionel Dănciulescu în minutul 95, atacantul lui Dinamo îndeplinind o simplă formalitate după o centrare a lui Muşat din prima de pe partea stânga, dar au mai fost şi alte ocazii la ambele porţi, oaspeţii având şi o bară.

La Dinamo au debutat Bogdan Lobonţ, care nu a avut ce apăra în minutele în care a fost folosit, Romanovs, care a dat siguranţă şi nu avea ce să facă la locul primit, Homei, un fundaş dreapta de mare perspectivă, jucător modern cu viteză şi forţă, Smirnovs, un fundaş central puternic ce poate reprezenta o variantă de luat în seamă în cazul în care Moţi sau Radu Ştefan nu pot fi folosiţi, Hwang Sun Cho, un fundaş corean care nu a impresionat deşi vine de la vicecampioana Coreei de Sud, Poohang Steelers, şi are o selecţie în echipa naţională, Bălace, un jucător cu certe calităţi care poate fi o variantă de luat în seamă, Muşat, un jucător de bandă stânga de mare perspectivă, Liviu Ganea, un atacant de viitor, şi brazilianul Tato, un atacant tehnic dar care are nevoie de mai mult timp pentru a se integra în angrenajul echipei.

Mircea Rednic s-a declarat impresionat de evoluţia jucătorilor săi şi a afirmat la finalul partidei că îşi mai doreşte un jucător al cărui nume îl va face cunoscut când se va realiza transferul iar o decizie în privinţa lui Hwang Sun Cho şi a lui Tato va lua după cantonamentul din Portugalia pentru ca cei doi să aibe timp să-şi arate calităţile şi să se integreze în lot.

“Câinii roşii” nu i-au putut folosi pe mijlocaşul angolez Ze Kalanga, care va sosi abia astăzi la Bucureşti după ce soţia lui a avut probleme cu viza pentru România, şi mijlocaşul bosniac Vojslav Vranjkovici, care a suferit o entorsă la unul din ultimele antrenamente.

Dinamo – Dunărea Giurgiu 4-1 (3-1).

Au marcat: Cl. Niculescu (24’, 42’), Ad. Cristea (28’), Dănciulescu (95’)/ Ciocârlan (59’).

Dinamo: Lobonţ (Romanovs 42’, Matache 83’) – Homei (L. Goian 61’), Smirnovs (Moţi 61’), R. Ştefan (Hwang Sun Cho 61’), Bălace (Pulhac 61’) – Ad. Cristea (Blay 61’), Mărgăritescu (Alexe 61’), D. Şerban (Ropotan 61’), Căt. Munteanu (Muşat 61’) – Cl. Niculescu (Dănciulescu 61’), L. Ganea (Tato 37’, Mendy 83’).
Dunărea Giurgiu: Popescu, Ciocârlan, Negură, Rusu, Petrache, Ardeleanu, Claudiu Vasile, Nemţescu, Dobre, Cătălin Gheorghe, Liviu Niţă. Au mai jucat portarul Adrian Ene şi jucătorii de câmp Sorin Bucă, Zamfir, Lulea, Mocioi, Domnişoru şi Bojenescu.

Stiri recente

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători. Cei 32 de jucători...