Din culisele Local Kombat

Cînd sună primul gong, toate privirile telespectatorilor sînt aţintite asupra celor doi luptători din ring. Pentru ca show-ul să fie însă fără cusur, o adevărată armată de oameni lucrează în spatele cortinei: aproximativ 100 de persoane se ocupă în detaliu de organizarea fiecărei gale. “Este un stres enorm, trebuie să iau multe decizii în situaţii de criză. Nu sînt singur, dar întotdeauna apar probleme inedite. Spre exemplu, am un om care se ocupă doar de procurarea gheţii pentru sportivi. Mai poţi sta liniştit cînd apare cu ea topită sau nu găseşte în tot oraşul?”, a explicat promotorul Eduard Irimia (foto centru).

Emoţiile încep chiar cu cîteva săptămîni înainte. Stabilirea meciurilor întîmpină uneori probleme, apar accidentări de ultim moment sau alte necazuri cu transportul. Spre exemplu, Lloyd van Damms sau Josip Bodrozic erau aproape de a rata participarea la Local Kombat din cauza problemelor cu viza, fiind nevoie de intervenţii la nivel înalt pentru a rezolva situaţia. Succesul atrage după sine şi invidie, motiv pentru care cineva a încercat să saboteze ultima gală de la Sibiu umblînd la instalaţia electrică. “Am mulţi duşmani, care visează să fie ca mine. Din păcate, sau mai degrabă din fericire pentru mine, orice tînăr care are bani crede că poate organiza şi el gale. Din partea mea, să facă. Nu este monopol, au mai fost şi alţii care au încercat, dar pînă la urmă au eşuat.” 

Retragere amînată
Mult anunţatul meci dintre Ionuţ Iftimoaie şi Mighty Mo nu se va mai disputa. Forma extraordinară a colosului din K-1 şi faptul că acesta avea programat în acea perioadă o gală în Hawaii au fost principalele obstacole în calea disputării superfightului. În aceste condiţii, retragerea oficială a lui Iftimoaie va fi amînată. “După ce am făcut atît tam-tam asupra acestui meci, ar fi fost o greşeală de marketing ca Iftimoaie să se bate cu altcineva. Chiar am vorbit cu Ionuţ şi va lupta cu altă ocazie”, a declarat promotorul Eduard Irimia.  

Meci şoc: Ruslan Karaev vs “Moartea din Carpaţi”
După prestaţiile exuberante la ultimele gale, Cătălin Moroşanu, alias “Moartea din Carpaţi”, a fost remarcat de promotorii japonezi din K-1 pentru stilul său aparte. Astfel, fostul rugbist ieşean va fi protagonistul unei confruntări de senzaţie cu Ruslan Karaev, finalist în piramida K-1 de opt de anul trecut şi cîştigător al Grand-Prix-ului de la Las Vegas din 2005. Cel de-al doilea superfight al galei de pe 21 aprilie din Capitală va fi cel dintre SP-istul Daniel Ghiţă şi japonezul Nobu Hayashi. Piramida de opt va cuprinde şi ea nume grele din circuitul K-1, precum Petr Vondrachek, Petar Majstorovic sau românul stabilit în Olanda Sebastian Chira.

Continuarea in Sportmagazin powered by Kicker de luni, 26 martie 2007

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...