Dennis, mărţişorul lui Pinalti

“L-aş lua eu pe Dennis Şerban”, a fost prima reacţie a lui Gheorghe Ştefan cînd a auzit că fotbalistul şi-a făcut bagajele şi a plecat de la Dinamo. Patronul Ceahlăului a negociat pentru un transfer definitiv şi a obţinut un împrumut. Un cuvînt greu de spus l-a avut şi antrenorul moldovenilor, Florin Marin, care are o relaţie excelentă cu Dennis. Cei doi au mai lucrat împreună la Petrolul Ploieşti, în 2003, cînd Flocea i-a întins o mînă fotbalistului rămas fără echipă, după plecarea de la Valencia. Tot o coincidenţă era şi prezenţa lui Petre Buduru, socrul lui Şerban şi actualul director executiv al lui Dinamo, în conducerea de atunci a ploieştenilor.

A schimbat 11 echipe

Dennis Şerban mai are mult de jucat să-l ajungă pe fostul său coleg de la Steaua, Sabin Ilie, la numărul de echipe pe la care s-a perindat. Dar merită să încerce. Din 1994, cînd a debutat în Divizia A, la Farul Constanţa, mijlocaşul a schimbat nu mai puţin de 11 cluburi, pe la Valencia şi Dinamo trecînd chiar de două ori. Fără discuţie, cea mai bună perioadă a avut-o la Steaua. între 1996 şi 1999 a cîştigat două campionate şi a jucat în Liga Campionilor. Apoi, a plecat în Spania, la Valencia, pentru două milioane de dolari. Transferul la o echipă mare nu i-a priit. Mai mereu în tribună, Dennis a apucat să joace doar cînd a fost împrumutat, la Villareal şi apoi la Elche. După divorţul de gruparea “liliecilor”, Şerban s-a întors în ţară. Realizările au fost destul de puţine. Poate doar intrarea în clubul select al fotbaliştilor care au evoluat pentru toate cele trei echipe mari din Capitală, Steaua, Dinamo şi Rapid.

Petre Buduru: “Nu l-am adus eu la Dinamo!”

Reporter: Ce părere aveţi despre despărţirea ginerelui dumneavoastră de echipa la care sînteţi director executiv?
Petre Buduru: Este în totalitate decizia lui. Are o vîrstă la care nu mai are nevoie de prea multe sfaturi. S-a supărat şi cu asta-basta. Nu ascund că am vorbit foarte des cu el în ultimele zile, dar eu nu îl influenţez în nici un fel. Ce, credeţi că atunci cînd a venit la Dinamo a avut vreo legătură cu mine? Era liber de contract, după plecarea de la Larissa, s-a înţeles cu acţionarii şi a semnat.

Reporter: De la ce a plecat supărarea lui?
Buduru: I s-a părut că a fost tratat incorect. După meciul cu Benfica, în care a fost titular, la partida cu Jiul nu a prins nici măcar lotul. Atunci s-a hotărît să plece de la Dinamo. S-a gîndit că la 31 de ani nu-ţi prea mai permiţi să faci tuşa. Cu siguranţă însă că nu se va lăsa de fotbal. Acele declaraţii au fost doar aşa, la nervi.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 5 martie 2007

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...