Te asteptam si pe retelel sociale

Alte sporturi

Debut cu stângul pentru România

Selecţionata de polo masculin a României a debutat cu o înfrângere importantă la Campionatele Mondiale de nataţie de la Melbourne, 8-9 cu Canada, iar şansele pentru o evoluţie bună la această competiţie au scăzut considerabil.

Echipa naţională de polo a României a fost repartizată în grupa D la Mondialele de nataţie din Australia, alături de Ungaria, Canada şi Noua Zeelandă, şi avea mare nevoie de victorie în meciul de debut, cu Canada, pentru a-şi uşura munca pe viitor.

Şi totuşi, deşi pornea cu prima şansă, echipa noastră nu s-a regăsit şi a avut per total o evoluţie modestă dând cu piciorul la numeroase şanse de gol, evoluţie impulsionată şi de brigada de arbitri care a avut o evoluţie ciudată cu numeroase decizii la limită acordate canadienilor.

Totuşi, Canada a avut în permanenţă prim-planul şi a condus aproape tot timpul pe tabela cu un gol sau două, de altfel rezultatul final fiind unul extrem de strâns, 9-8 pentru nord-americani.

Diferenţa dintre Canada şi România s-a făcut şi la nivel de cel mai bun marcator şi cel mai bun portar. Cel mai bun marcator din fiecare echipă a reuşit câte trei goluri dar canadianul Kevin Graham le-a marcat din cinci aruncări iar românul Andrei Iosep din nouă aruncări, în timp ce portarul canadian Robin Randell a apărat 12 aruncări din 20, procentaj 60 %, iar portarul român Bertinni Nenciu a apărat 6 aruncări din 15, procentaj 40 %.

În celelalte cinci partide încheiate deja din prima etapă a turneului mondial de polo masculin, Italia a spulberat Japonia cu 20-6, Croaţia a învins fără probleme Africa de Sud cu 13-5, Serbia a învins Germania cu 11-7, Spania a surclasat China cu 15-4 iar Grecia a învins Rusia cu 10-7, ziua urmând a se încheia cu Australia – Statele Unite şi Ungaria – Noua Zeelandă.  

Citeste mai multe!