Te asteptam si pe retelel sociale

Baschet

De la Tokyo direct pe plajă: Germania se impune în etapa de circuit mondial la baschet 3×3 de la Constanța

Într-o companie selectă, cu trei echipe participante la recent încheiatele Jocuri Olimpice, Germania a câștigat în premieră o etapă din circuitul mondial feminin la baschet 3×3. Nemțoaicele au dominat turneul FIBA 3×3 Europe Qualifier de la Constanța, la care au mai participat Statele Unite și Rusia, aur și argint la Tokyo, precum și naționala României, locul 7 la Jocurile Olimpice.

După două victorii facile în faza grupelor, Germania a câștigat la limită toate cele trei meciuri din fazele eliminatorii. 16-14 cu Spania, după prelungiri în sferturile de finală, 15-14 în semifinale cu campioana olimpică Statele Unite și apoi 13-12 cu Olanda în ultimul act al competiției.

Naționala României a avut parte de o grupă de foc, cu Statele Unite și Canada, cedând ambele partide, din componența echipei făcând parte o singură jucătoare din lotul olimpic lărgit, Anca Șipoș.

Evenimentul, organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța și finanțat de către Primăria Municipiului Constanța, s-a disputat în Piațeta Perla din Mamaia și a adunat 12 echipe naționale din 11 țări. Fanii au putut urmări cele mai bune jucătoare de baschet 3×3 din lume, iar turneul și-a propus popularizarea în continuare a baschetului 3×3, disciplină olimpică la care România se numără printre echipele de top la nivel mondial iar Constanța se află printre orașele care se implică în dezvoltarea ei.

“Baschetul 3×3 este disciplina prin care România se poate afirma la nivel mondial, înseamnă prima participare a baschetului românesc la Jocurile Olimpice și trebuie să avem continuitate pentru a arăta că avem valoare”, a declarat Carmen Tocală, președinte al Federației Române de Baschet.

Înaintea ultimul act al competiției, cei mai mici baschetbaliști constănțeni, componenți ai echipelor de copii de la BC Athletic Constanța au jucat la rândul lor un meci demonstrativ de baschet 3×3 pe terenul pe care visează să ajungă în viitor pentru a reprezenta România.

“Îmi doresc foarte mult ca în viitorul apropiat Constanța să poată înscrie o echipă în circuitul mondial masculin de baschet 3×3 și de asemenea ne propunem să continuăm promovarea acestei discipline prin evenimente populare dar și internaționale în Constanța”, a declarat Andrei Talpeș, președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța.

FIBA 3×3 Europe Qualifier a fost organizat cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța și susținut de către Superbet, Horizon, Serioux, Zizin, Stirom, Ferma Stoian, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Constanța, Radio România Constanța și Kiss FM.

 

 

Pentru informații sau colaborări ne puteți contacta la:

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: