”De azi jucam in 10, Dobrin a parasit terenu’ ” – FC ARGES revine in Liga 1 fara Dobrin alaturi

0
151

Asa suna un banner al galeriei pitestene, la un meci ce a avut loc in Trivale, dupa moartea legendei pitestene, Nicolae Dobrin.

Pentru fotbalul piteştean, anul trecut a fost unul dintre cele mai dureroase din istorie. Retrogradarea ruşinoasă în Liga a II-a a fost urmată apoi de dispariţia simbolului lui FC Argeş, Nicolae Dobrin.

Moartea “Prinţului din Trivale” a întristat întreg oraşul, dar viaţa merge înainte pentru fosta dublă campioană a României din anii 70. Cu un antrenor inedit pe bancă, în persoana fostului mijlocaş dinamovist Ionuţ Badea (33 ani), FC Argeş a cîştigat detaşat seria a II-a şi la anul va reveni acolo unde îi este locul. În lotul piteştenilor regăsim fotbalişti de renume în Liga I, precum Iulian Crivac, Marius Radu sau Daniel Lăcustă, ultimii doi revenind după cîţiva ani în străinătate la echipa care i-a lansat în fotbalul mare.

Acum, FC Argeş are o nouă imagine. Driblingurile boeme ale lui Dobrin au fost înlocuite de dolarii milionarului Cornel Penescu, un  excentric în stilul lui Gigi Becali,  care doreşte ca prin fotbal să capete notorietate. Dacă acest lucru se va concretiza însă în investiţii serioase la echipă şi nu doar în declaraţii spumoase, atunci FC Argeş ar putea avea un cuvînt greu de spus în lupta pentru cupele europene în sezonul următor.