Dakar in Romania/ Interviu Claudiu David

Singurul român participant anul acesta în Campionatul Mondial de raliuri, Claudiu David, este tentat să participe la Dakar Series Central Europe Rally, deşi traseul şi condiţiile de concurs nu sînt tocmai în conformitate cu competiţiile la care participă în mod normal. Rămas fără un monopost după ce principalul său sponsor s-a retras total din lumea motorsportului, Claudiu a recunoscut în exclusivitate pentru “SportMagazin” că poartă discuţii pentru o colaborare cu Team Dakar Romania, prima echipă românească din istorie înscrisă la clasa auto la raliul Dakar

SportM: Te aşteptai în urmă cu cîţiva ani ca România să poată organiza un asemenea eveniment ?
Claudiu David: Poate nu mă gîndeam chiar aşa departe, dar trendul pe care îl are motorsportul în ultima perioadă îmi dădea speranţe că vom intra şi noi în lumea bună.

SportM: Crezi sincer că avem infrastructura necesară pentru ca acest proiect să se desfăşoare la nivelul unei competiţii cum este raliul Dakar?
Claudiu David: Va fi greu, ţinînd cont de timpul scurt avut la dispoziţie, dar se pare că cei implicaţi în organizare au reuşit să creeze o emulaţie a autorităţilor şi a mass-mediei în jurul acestui eveniment, ceea ce reprezintă un start încurajator. E un efort supraomenesc şi chiar merită lăudată iniţiativa lor.

SportM: Te întreb direct. Vei participa la Dakar Series Central Europe Rally?
Claudiu David: Normal că m-am gîndit la acest lucru. Este posibil, deoarece costurile ar fi mult mai mici decît la raliul Dakar, iar această competiţie este mult mai aproape de ceea ce fac eu în mod normal.

SportM: Cînd te vei decide sută la sută?
Claudiu David: Trebuie să mă informez în detaliu asupra traseului şi nu numai. Aici nu vom avea parte de recunoaşteri înainte de cursă, vom merge după GPS, ceea ce este un lucru nou pentru mine.

SportM: Nu vei ceda totuşi dorinţei de aventură indiferent de traseu?
Claudiu David (rîde): Probabil că da, dar trebuie să rezolv anumite aspecte. Vor fi probe specifice de off-road, ne vom agăţa de copaci prin păduri, iar copilotul meu obişnuit, Mihaela Beldie, are 40 de kg cu tot cu ambalaj…

           

Continuarea in numarul 97
(12-18 februarie 2008)
Sport Magazin

Stiri recente

Olympique Marseille și AS Roma, în semifinalele Europa League

Olympique Marseille s-a calificat în semifinalele Ligii Europa după ce a dispus la lovituri de departajare de formaţia portugheză...