Daca te ingrasi in 3 ani, nu te astepta sa slabesti in 30 de zile! Sfaturi de la antrenorul Kara!

Pentru cei care nu mă cunosc, eu sunt Caramalău Marian (KARA), instructor de fitness, absolvent al Asociatiei Succes in Educatie si Sport.

Astăzi o să abordez un subiect rar dezbătut și anume ”DE CE REZULTATELE FIZICE DIFERĂ DE LA PERSOANĂ LA PERSOANĂ din punct de vedere al timpului”!

Cea mai frecventă întrebare auzită de majoritatea antrenorilor de fitness este ”ÎN CÂT TIMP CREZI CĂ AȘ SLĂBI, DEFINI, ÎNGRĂȘA SAU PE SCURT ÎN CÂT TIMP CREZI CĂ AȘ PUTEA AJUNGE LA FORMĂ FIZICĂ DORITĂ?!”

Majoritatea dintre noi preferăm să ocolim răspunsul corect sau să facem omul de lângă noi să se simtă bine prin a răspunde în felul următor ”Vom face tot posibilul că în cel mai scurt timp să ajungi unde îți dorești!”

Pentru că un antrenor bun va trebui să îți fie și un bun exemplu din puct de vedere sportiv, el te va motiva în permanență, îți va spune lucruri pe care la început nu le vei luă în seamă dar pe care în scurt timp vei începe să crezi în ele, iar acest lucru te va face să fi mai puternic și mai motivat!

Revenind la subiectul inițial, rezultatele fizice vor fi diferite întotdeauna de la persoană la persoană!

De ce vor fi diferite? Sunt mai mulți factori care influențează aceste diferențe, factori pe care ți voi enumera mai jos:

 .Ambiția

 .Perseverență

 .Alimentația

 .Antrenamentul corespunzător

 .Hidratarea

 .Seriozitatea

 .Perseverență

 .Odihnă

.Receptivitatea la mesajele date de către antrenor, cu EL stai o oră pe zi în sală de sport, în restul orelor depinde de tine dacă alegi să incluzi ceilalți factori pentru a avea rezultate cât mai rapide!

Până în prezent am interacționat cu diferite persoane, unii cu rezultate rapide, alții cu rezultate mai greu apărute, dar am avut marele noroc să am plăcerea să întâlnesc oameni cerebrali, oameni care și dacă au avut rezultate rapide, au fost pe deplin mulțumiți dar și oameni care nu au avut rezultate atât de mărețe dar conștienți de faptul că atât timp cât nu adaugi pe lângă antrenamentul făcut în sală și câțiva dintre factori menționați mai sus, rezultatele vor apărea mult mai greu!

Răspunsul pe care eu cu drag îl voi da întotdeauna la clasică întrebare ”ÎN CÂT TIMP CREZI CĂ AȘ AJUNGE LA FORMĂ DORITĂ?”, este unul la fel de simplu dar totodată foarte complex ”Atât timp cât ești serios/a în sală dar și în afara salii și ai încredere în mine, totul va fi perfect iar rezultatele cu siguranță nu vor întârzia să apăra!

Vreau să închei prin a va spune că FITNESS-UL NU ESTE DOAR UN ANTRENAMENT ÎN SALĂ, el este un stil de viață, un cumul de acțiuni repetate care de fiecare data vor avea rezultate diferite!

Nu te aștepta să ai rezultate extraordinare în cea mai scurtă perioadă, acest sport este unul de continuitate, dacă te vei antrena corect ele vor fi pe măsură iar tu vei ajunge să iubești sportul, o să fii dependent de el!

De ce zic asta? Pentru că fiecăruia dintre noi ne place să ne uităm în oglindă și să vedem un corp frumos, un corp frumos pe care îl vei avea datorită multor antrenamente!

Nu te da bătut pentru că rezultatele nu au apărut în prima săptămâna sau luna, mergi mai departe, schimbă-ți antrenamentul, modul de gândire, alimentația, până când vei reuși!

Astăzi am avut surpriză plăcută să văd că o elevă de-a mea a postat citatul următor ”Nu ceda niciun pas până când nu auzi fluierul final!”

“Fluierul final pentru adevărați sportivi va fi în ultima zi a lor pe Pământ!”

Durata rezultatelor depinde in cea mai mare parte de tine, de ambitia si vointa ta!

Caramalau Marian

Instructor de fitness / Personal Trainer

Membru Asociația Succes în Educație și Sport

Contact: https://www.facebook.com/PersonalTrainerKara/ – 0735675033