Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Europa

CUPA UEFA/ Rapid, iar cu nemtii

Rapidul şi-a făcut un obicei în a juca împotriva echipelor din Germania în Cupa UEFA în ultimii ani. În această săptămînă, echipa din Giuleşti merge la Wolfsburg pentru a da piept cu gruparea care a terminat pe locul cinci în sezonul trecut în Bundesliga

În sezonul 2005/2006 al Cupei UEFA, Rapid a fost sperietoarea echipelor nemţeşti, reuşind să treacă de Hertha Berlin şi Hamburger SV în fazele superioare ale competiţiei. Echipa era pregătită atunci de Răzvan Lucescu, actualul antrenor al lui FC Braşov, care părea să fi e omul perfect în pregătirea meciurilor împotriva grupărilor germane. Anul trecut, destinul nu i-a mai surîs formaţiei de sub Grant, fi ind eliminată în primul tur al Cupei UEFA de FC Nurenberg, un club care ulterior a şi retrogradat de pe prima scenă fotbalistică a Germaniei.

Nici de această dată sorţii de la Monte Carlo nu au fost deloc blînzi cu Rapid, scoţîndu-i în faţă o echipă puternică, ce are în componenţă doi campioni mondiali, Cristian Zaccardo şi Andrea Barzagli, şi un antrenor capricios, Felix Magath, dar extrem de valoros, acesta avînd în CV-ul său la cluburi antrenate echipe precum Bayern Munchen, Werder Bremen sau VfB Stuttgart.

Trupa lui Jose Peseiro joacă, joi, pe „Volkswagen Arena”, un stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri, acesta fi ind practic cel mai important meci al Rapidului din acest an. Giuleştenii nu s-au descurcat prea bine în deplasare pînă acum, înfrîngerile de la Galaţi sau Timişoara întărind această afi rmaţie. Un rezultat bun la Wolfsburg ar înclina balanţa aproape decisiv în favoarea echipei noastre, care pînă acum a avut un parcurs fără greşeală în Giuleşti. Brazilianul Juliano Spadacio pare a fi principală armă a „alb-vişiniilor”, în timp ce la VfL Wolfsburg probabil că nu îl vom vedea nici acum pe Vlăduţ Munteanu, un fotbalist care se pare că nu intră mai deloc în vizorul lui Felix Magath, motiv pentru care Sergiu Radu, fostul giuleştean, a plecat de la Wolfsburg al FC Koln pentru a juca.

Rapid trebuie să învingă, pentru a le demonstra încă o dată nemţilor că merităm să avem atîtea echipe în cupele europene, aşa că, giuleşteni: desfiinţaţi-i!!!

Citeste mai multe!