Cupa Romaniei la fotbal/ A mai ramas un pas

Asa cum au sperat, timisorenii vor juca pe propriul teren cu trofeul pe masa. Pe linga satisfacerea ambitiei de a cuceri competitia, banatenii trebuie sa invinga si pentru a juca in viitoarea editie a Cupei UEFA. Actuala editie a Cupei Romaniei are un caracter special pentru timisoreni. Implicarea firmei cu nume reprezentativ pentru ei a provocat stabilirea locului de desfasurare a finalei pe malurile Begai, ocazie excelenta pentru echipa antrenata acum de Valentin Velcea sa pastreze trofeul in oras pentru un an.

Ultimul act al competitieisurpriza se disputa pentru prima oara in afara Bucurestiului dupa 1989, atunci cind Steaua a invins Dinamo pe stadionul „Municipal” din Brasov, printr-un gol marcat de Hagi. Cum semifinalele Poli – Steaua si Pandurii – Rapid ar fi putut naste o finala bucuresteana, conducerea federatiei a anuntat ca eventualul Steaua – Rapid urma sa se consume totusi in Capitala, fiind ilogica deplasarea suporterilor ambelor formatii peste 1.000 de kilometri dus-intors.

Cum Poli a reusit calificarea, pentru rapidisti va fi o finala disputata pe teren advers. Cupa sau nimic Poli ar fi vrut sa se bata anul acesta si la un loc pe podiumul campionatului, insa a aratat repede ca nu are forta necesara. in primul rind, nu are stabilitate pe banca tehnica. Situatie delicata pentru moralul si orgoliul unui antrenor, Velcea pregateste echipa la finalul acestei stagiuni, dar stie ca va fi inlocuit de cehul Dusan Uhrin jr. chiar daca va cuceri trofeul. Un trofeu ce ar putea reprezenta o premiera pentru palmaresul actualei FCU Politehnica imisoara&INVEST SA si calificarea acesteia, tot in premiera, in Cupa UEFA.

Traditionala Poli are jucate sase finale, dintre care doua cistigate, una sub denumirea de stiinta. Oricum, pentru Mansour (foto) si compania Cupa inseamna totul. Un esec in finala ar echivala cu un sezon dezamagitor.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 65 (din 21 mai)