Te asteptam si pe retelel sociale

Cupa Romaniei

CUPA ROMANIEI – FC TIMISOARA/ Din nou in finala

După ce a pierdut Cupa României Timişoreana chiar pe propriul teren, în faţa Rapidului, în urmă cu două sezoane, formaţia bănăţeană are şansa să-şi adjudece trofeul la mijlocul lunii iunie

FC Timişoara este, fără doar şi poate, revelaţia sezonului 2008-2009 în fotbalul românesc. Plecată doar cu şanse teoretice în lupta pentru event, gruparea din Banat a surprins pe toată lumea încă din turul campionatului.

„Campioana morală” a turului

Cu DuÅ¡an Uhrin Jr. pe banca tehnică, timişorenii au reuşit o primă parte a campionatului aproape perfectă. Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv al UEFA a şocat însă întreaga ţară, toamna trecută, când bănăţenii pierdeau şase puncte la masa verde. Astfel, la finalul turului, Timişoara ocupa locul trei la exact şase puncte de liderul Dinamo, dar cu un golaveraj superior.

Iese Uhrin, intră Balint

A urmat o iarnă zbuciumată pe Bega, care a culminat cu demiterea lui Uhrin şi instalarea lui Gabi Balint în locul tehnicianului ceh. Nici la începutul returului, Poli Timişoara nu era creditată cu şanse prea mari în cursa pentru cele două obiective stabilite de conducerea clubului. Meciurile au trecut, iar Karamian şi colegii lui s-au calificat în finala Cupei României Timişoreana, după ce au umilit pe Dinamo în semifinale şi păstrează în acelaşi timp şanse reale la câştigarea campionatului.

„Cred că noi avem faţă de campioană. Jucăm cu încredere, băieţii au prins mult curaj şi asta se simte cu fiecare rezultat bun pe care îl obţinem. Cu ce l-am surprins pe Rednic? Cu patru goluri!”
Gabi Balint, antrenor FC Timişoara

Citeste mai multe!