Te asteptam si pe retelel sociale

Cupa Romaniei

CUPA ROMANIEI/ FC Brasov – Gloria Bistrita pronostic 1

Braşovul şi Gloria s-au „citit”, chiar dacă „stegarii” nu s-au regăsit mereu în elita fotbalului românesc, aşa cum este cazul Bistriţei, care n-a retrogradat niciodată după 1989. Cu toate acestea, cel puţin pe terenul Cupei, cele două formaţii au înnodat o istorie comună în ultimii ani. În septembrie 2007, braşovenii şi bistriţenii au dat piept în 16-imile Cupei, iar câştig de cauză au avut atunci elevii lui Răzvan Lucescu, cei care evoluau la vremea respectivă în Liga a II-a. Cu Roman, Ilyeş, Sburlea sau Hadnagy în iarbă, gazdele s-au impus la limită, graţie golului din penalty al lui Senin. De partea cealaltă, Bistriţa îl avea pe bancă pe Ioan Ovidiu Sabău, iar preţ de o repriză Neluţu a mizat şi pe serviciile lui Laszlo Sepsi, tânărul fundaş care ulterior avea să se transfere la celebra Benfica Lisabona, pentru ca acum să se afl e în lotul lui Racing Santander, în Primera Division. Victoria cu Bistriţa s-a dovedit de bun augur pentru Braşov, care a realizat în acea ediţie cea mai bună performanţă a sa în Cupă din ultimele cinci sezoane, atingând sferturile. În optimi, muntenii au făcut o nouă victimă cu nume, Oţelul Galaţi, 5-4 la penalty-uri după un 2-2 cu scântei în timpul regulamentar.

Capătul de linie a fost CFR-ul clujean, care s-a dovedit prea puternic pentru trupa galbenă, dar trebuie notat că ardelenii s-au impus greu, abia după 94 de minute Diego Ruiz semnând reuşita califi cării.

Una albă, una neagră

În 2008-2009, sorţii Cupei au decis o reîntâlnire între Bistriţa şi Braşov, de această dată în optimi. Și în noiembrie 2008, echilibrul a fost maxim în partida disputată la Făgăraş. Dan Roman a deschis scorul după 18 minute pentru Gloria, egalarea fi ind opera lui Ilyeş, o jumătate de oră mai târziu. Cum prelungirile nu au rezolvat problema câştigătoarei, s-a trecut la loteria penalty-urilor, unde nervii mai tari i-au avut „vampirii”. Braşov a ratat prin Mihai Roman şi Marius Măldărăşanu, iar echipa care cucerea trofeul în 1994 a mers mai departe cu 4-2. O singură fază a durat euforia fotbaliştilor patronaţi de Jean Pădureanu: Timişoara i-a scos din sferturi, ce-i drept foarte greu, cu două goluri marcate în minutele 90 şi 92.

Teoretic, al treilea meci direct în ultimii trei ani în Cupă o are ca favorită pe FC Braşov. Căpitanul Robert Ilyeş declară încântat: „Tragerea a fost excelentă. Nu concepem să ratăm calificarea în semifi nale, mai ales că jucăm acasă”. „Ne dorim foarte mult să jucăm finala. Câştigarea Cupei este drumul cel mai scurt spre Europa”, întăreşte Viorel Moldovan. Pentru Gloria, care, să nu uităm, a eliminat Steaua, obiectivul rămâne salvarea de la retrogradarea din Liga I iar jocul de sub Tâmpa va fi aproape sigur punctul terminus în actuala ediţie a Cupei.

FC Braşov
Ultimele 5 sezoane în Cupă

2004/05 16-imi Gaz Metan Mediaş 0-1
2005/06 16-imi FCM Bacău 2-2 (4-6 d. pen.)
2006/07 – – –
2007/08 sferturi CFR Cluj 0-1
2008/09 optimi Gloria Bistriţa 1-1 (2-4 d. pen.)

Gloria Bistriţa
Ultimele 5 sezoane în Cupă

2004/05 optimi FC Argeș 1-2
2005/06 16-imi Petrolul 1-2
2006/07 16-imi FC Caracal 1-1 (3-5 d. pen.)
2007/08 16-imi FC Brașov 0-1
2008/09 sferturi FC Timișoara 0-2

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: