Te asteptam si pe retelel sociale

Cupa Romaniei

CUPA ROMANIEI/ Cupa sta in provincie

După ce au câştigat anul trecut trofeul în faţa Unirii Urziceni, clujenii de la CFR dispută din nou finala Cupei României, de această dată, împotriva lui FC Timişoara

Cupa României nu se întoarce în Capitală după ce a fost adjudecată de CFR Cluj în urmă cu 11 luni. Sezonul trecut, ardelenii au reuşit eventul după ce au învins în ultimul act al Cupei pe Unirea Urziceni cu scorul de 2-1. Anul acesta, ceferiştii au ajuns din nou în fi nală, unde vor întâlni revelaţia campionatului, FC Timişoara.

Banatu-i funcea

Marţi seară, stadionul „Doctor Constantin Rădulescu” din Cluj a găzduit prima semifi nală a Cupei României. Pe arena din Gruia se afl au faţă în faţă duşmanii de moarte de la Timişoara şi Dinamo, iar bucureştenii porneau din postura de favoriţi, cel puţin pe hârtie. Dar cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, totul a fost dat peste cap. După ce toamna trecută „albroşii” şi-au umilit rivalii cu un sec 3-0 chiar pe stadionul „Dan Păltinişanu”, acum lucrurile au stat exact invers.

S-a întors roata

În minutul 25, Gigel Bucur s-a distrat cu apărarea „câinilor”, dar şutul său a nimerit bara. Magera a fost la locul potrivit, la momentul potrivit şi a deschis scorul. După 15 minute din repriza secundă, bănăţenii şi-au dublat avantajul prin nigerianul Abiodun. În minutul 72, Adrian Cristea a reaprins speranţa în tabăra dinamovistă dar, 9 minute mai târziu, Gigel Bucur îşi trimite echipa în finală. Cu 360 de secunde înainte de fi nalul meciului, Nibombe marchează pentru 4-1 şi timişorenii se califi că mai departe răzbunând în acelaşi timp rezultatul din turul campionatului.

Ceferiştii, ajutaţi de arbitri

La Urziceni, CFR Cluj şi FC Vaslui s-au întâlnit în cea de-a doua semifi – nală a competiţiei surprizelor. Dacă pentru moldoveni era poate ultima şansă de a prinde „trenul” spre cupele europene, pentru ardeleni jocul nu avea aceeaşi încărcătură psihologică. Cu toate acestea, după doar zece minute, Diego Ruiz marca pentru 1-0 şi îi înfi gea primul „pumnal” în inimă lui Adrian Porumboiu, după ce a plecat dintr-o poziţie suspectă de ofsaid. Au urmat două penalty-uri refuzate celor de la FC Vaslui, care a primit al doilea gol în minutul 90. 2-0 pentru CFR şi clujenii au şansa să-şi apere trofeul.

Serea, exclus din arbitraj

„Cine altcineva decât Serea îşi putea permite să facă ceea ce s-a făcut astăzi? Nu putea să facă aceste lucruri de capul lui! El a venit cu o temă foarte clară de la Mircea Sandu! La prima fază de penalty a fost fault la Temwanjera, la fel şi la Wesley, nu se poate spune că a căutat faultul. A fost o altă fază clară de penalty.”, a declarat fostul mare arbitru internaţional la fi nalul meciului de la Urziceni. A doua zi centralul Ionică Serea a fost exclus din arbitraj, iar Porumboiu îşi retrăgea atacul la adresa lui Mircea Sandu, dar îl desfi inţa din nou pe Serea.

Departe de Capitală

În finala Cupei României Timişoreana se vor întâlni, la fel ca şi anul trecut, două echipe din provincie, deţinătoarea trofeului, CFR Cluj şi FC Timişoara. Ele îşi vor disputa al doilea trofeu ca importanţă din fotbalul românesc, pe 13 iunie, la Tîrgu Jiu. 

Citeste mai multe!