Cupa Romaniei: Alti bucuresteni la rand

După ce au eliminat-o, surprinzător, pe Dinamo şi apoi au scos o altă formaţie din Capitală, FC naţional, Pandurii lui Neagoe întîlnesc joi (20:45), la Timişoara, alţi băieţi din Bucureşti: rapidiştii. Dacă ar trece şi peste deţinătorii trofeului, gorjenii ar putea da piept în finală cu Steaua!

În vara trecută, Pandurii tîrgu- Jiu îşi calcula paşii pentru liga secundă. Exmatricularea Sportului Studenţesc din fotbalul profesionist i-a readus (nemeritat din punct de vedere sportiv) pe oltenii de la masa tăcerii în luptele cu granzii. În Liga 1, oamenii lui Eugen Neagoe s-au descurcat, fiind, practic, foarte aproape de a evita retrogradarea. În Cupa României însă, gorjenii au întrecut toate aşteptările, eliminînd liderul chiar la Bucureşti şi devenind acum formaţia-surpriză a semifi nalelor. pandurii au avut nevoie în toate meciurile din Cupă de cel puţin 120 de minute pentru a se califica, ba chiar şi de loviturile de departajare în primul tur, cu Jiul petroşani. Dar toate astea nu mai contează acum. Ilie Iordache, Adrian Popescu, Vintilescu şi ceilalţi abia s-au obişnuit să elimine formaţii din Capitală şi îi pun gînd rău acum deţinătoarei trofeului. pentru portarul Dossey (foto), meciul are o conotaţie specială, ghanezul urmînd să apere în faţa uneia dintre fostele sale echipe.

Obişnuiţi cu prelungirile
Semifinala de la Timişoara se va disputa o zi mai tîrziu după ce suporterii rapidului o vor susţine pe poli în giuleşti, contra stelei. Logic ar fi ca bănăţenii din tribunele stadionului „Dan Păltinişanu” să-i încurajeze, la rîndul lor, pe feroviari. Dar dacă poli ajunge în finală, ar fi de înţeles ca timişorenii să-şi dorească drept adversar pandurii, echipă împotriva căreia ar avea, teoretic, mai multe şanse.

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni 16 aprilie 2007