Cupa Mondiala de judo masculin la Bucuresti

0
163

Sambata, 19 mai, si duminica, 20 mai, la Sala Polivalenta Ioan Kunst Ghermanescu din Bucuresti va avea loc Cupa Mondiala de judo masculin rezervata seniorilor. Competitia reprezinta ultimul mare turneu de calificare inainte de Campionatele Mondiale ce se vor desfasura intre 12 si 17 septembrie la Rio de Janeiro (Brazilia).

Vor participa peste 372 de sportivi din 40 de tari. Romania gazduieste pentru al treilea an consecutiv Cupa Mondiala de judo. Cantarul oficial are loc sambata de la ora 7,30, preliminariile si recalificarile de la ora 10,00, iar finalele de la ora 17,00 pentru categoriile 60, 66 si 73 kg. Duminica intra in concurs sportivii de la categoriile 81, 90, 100 si peste 100 kg. Detalii despre concurs au fost oferite joi in cadrul unei conferinte de presa, la sediul Agentiei Nationale pentru Sport, de catre Viorel Barloiu, vicepresedite executiv, Savu Constantin, secretar general din cadrul federatiei de specialitate si Emilian Rabolu, antrenorul lotului olimpic masculin. In cadrul Cupei Mondiale se vor acorda puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, 60 pentru locul 1, 35 pentru locul 2 si 20 pentru locul 3.

Costurile concursului se ridica la 100.000 euro, bani proveniti de la sponsori. Prezenta la Conferinta de presa, Alina Dumitru a declarat ca este calificata in proportie de 90 la suta la JO din China unde doreste sa obtina un rezultat cat mai bun. Tot cu gandul la medalie va merge si in Brazilia, la CM de la Rio de Janeiro. La finalul acestei saptamani, Alina si colegele sale vor participa la Cupa Mondiala gazduita de Portugalia.