Cum ne alegem echipamentul de fotbal potrivit?

Pentru că ne aflăm în plin sezon competițional de fotbal, merită să ne aplecăm un moment asupra criteriilor de luat în considerare atunci când ne alegem echipamentul de joc potrivit. Evident, ne referim la fotbalul de amatori, pentru că la cel profesionist alții sunt cei care iau decizii legate de echipamentele de joc, sponsori, proprietari sau șefi de club.

Pentru competițiile de amatori sau ligi inferioare, trebuie să ținem cont în primul rând de culorile clubului, asociației sau companiei pentru care jucăm, dar și de culorile echipamentului de joc al eventualilor noștrii oponenți. Nu de puține ori se întâmplă ca în diverse competiții, două echipe să se întâlnească pe teren îmbrăcate în aceleași culori. Evident, orice echipă este de preferat să aibă două rânduri de echipamente de fotbal, de culori și modele diferite, dar asta este până la urmă o chestiune de buget, care poate fi totuși surmontată prin alegerea unui singur rând de echipament cu un model coloristic deosebit și mai rar întâlnit.

În afară de culorile și modelul de echipament de fotbal, trebuie avute în vedere și celelalte accesorii, cum ar fi jambierele, apărătorile pentru tibie și ghetele de fotbal.

Pentru jambiere, în afară de asortarea la culoarea echipamentului, importante sunt existența tălpii de bumbac si grosimea țesăturii. Este adevărat ca jambierele ca și oricare alte șosete sunt consumabile, dar este important să ofere un minim de confort și rezistență.

Pentru apărătorile de tibie, lucrurile sunt mai simple, majoritatea sunt fabricate din plastic, cu o căptușeală de burete pe interior, astfel ca diferențele de calitate sunt nesemnificative.

În ceea ce privește încălțămintea pentru fotbal, aici lucrurile sunt clare, încălțămintea potrivită este cea în care te simți cel mai comod. Evident, atâta vreme cât ai ales-o special pentru terenul pe care vei evolua, gazon, sintetic, turf sau sală.

Acestea fiind spuse, vă dorim să aveți parte de competiții plăcute și fair play.