Culmea zilei de nastere, in fotbalul romanesc

Astazi, 25 iunie, este o zi speciala in fotbalul romanesc. De ce? Pentru ca acum 85 de ani s-a infiintat unul dintre cele mai iubite cluburi din Romania, Rapid Bucuresti. Nu in ultimul rand, pentru ca este ziua celui mai pitoresc personaj din fotbalul romanesc, patrolul Stelei, Gigi Becali, una dintre persoanele considerate rivale „de moarte” in Giulesti. Sunt cunoscute relatiile tensionate intre Gigi Becali si suporterii rapidisti, relatii ce au explodat sezonul trecut, dupa victoria controversata a Stelei la masa verde, in derbyul direct din Giulesti.

Coincidenta sau nu, ambele „entitati” din fotbalul romanesc sunt nascute in aceeasi zi de iunie, la o distanta de 35 de ani. Drept urmare, culmea aniversarii in fotbalul romanesc este: ”Gigi Becali si Rapidul sunt nascuti in aceeasi zi”.


(foto 28 octombrie 1923, Arena CAB, langa Arcul de Triumf – prima echipa a Rapidului )

Aflat in cantonamentul Rapidului, mijlocasul Costin Lazar a declarat:

„Să vină tortul şi după aceea o să fie şi sărbătoare azi la Rapid. Pînă acum nu am simţit”.

Gigi Becali a declarat, de ziua sa: „Va veni şi echipa să-mi ureze la mulţi ani şi să ciocnim un pahar de şampanie. Pe plan sportiv îmi doresc doar performanţă. Sunt multe de făcut, selecţie, şcoală de fotbal…”La Steaua nu renunţ niciodată, e drogul pe care îl voi consuma până la sfârşitul vieţii. Fotbalul e cel mai mare stres, războiul ăsta depinde şi de jucători şi de noroc. Când câştigi ţi se duce tot stresul”, a precizat Becali.