Cu materialul clientului

Deşi hocheiul românesc este încă deficitar la capitolul infrastructură, antrenorul naţionalei, Daniel Herlea, este hotărît să încerce, împreună cu elevii săi, o clasare pe podium la Campionatul Mondial, divizia I, grupa B, care va avea loc în Slovenia în perioada 15-21 aprilie. După un sezon intern marcat de veşnicul duel între Steaua şi Miercurea Ciuc, a venit vremea ca hocheiştii bucureştenii şi cei din zona Harghitei să lase rivalităţile deoparte pentru a se reuni la lotul reprezentativ sub comanda antrenorului Daniel Herlea.

Naţionala a plecat în această săptămînă la un stagiu de pregătire la Zvolen (Slovacia), unde va disputa cîteva meciuri amicale cu formaţii de club din această ţară. De aici, lotul se va deplasa direct în slovenia la Campionatul mondial, unde România va întîlni în grupe Japonia, Marea Britanie, Lituania, Ungaria şi naţionala ţării gazdă. prima clasată va promovaîn grupa de elită, ocupanta ultimului loc urmînd a lua drumul celui de-al treilea eşalon valoric mondial.

Reporter: Nu aţi fost prezent în tribune la nici un meci din campionatul intern. V-aţi putut face o părere despre potenţialul jucătorilor?
Daniel Herlea: Da, pentru că tehnica modernă mă ajută. Îmi pare rău că nu am putut să văd pe viu măcar o partidă, dar am antenă satelit acasă şi am urmărit toate meciurile la televizor.

Reporter: Cum vi s-a părut campionatul intern recent încheiat?
Herlea: Spectaculos, iar nivelul a fost de două, trei ori mai ridicat decît în ediţiile precedente. Felicitări pentru cei de la miercurea Ciuc pentru investiţiile în echipă, au meritat cu prisosinţă titlul. Hocheiştii de la sport Club şi Csiksereda au făcut în general progrese foarte mari la coordonare, forţă şi viteză de joc.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni 2 aprilie 2007

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...