CS Grevenmacher: Bun venit printre cele mai nebune cluburi din lume

Echipa unei comune din Luxemburg. Jucatorii merg la serviciu apoi se antreneaza pentru partidele din competi iile europene. Cînd soseste o echipa mai cu nume, jucatorii nu scapa prilejul sa ob ina autografe de la adversari. În urma cu noua ani, aici a poposit si Rapidul lui Mircea Lucescu   

Cel caruia îi curge sînge latin prin vene, în mod cert nu în Luxemburg s-ar muta. Linistea parca iuie, lasînd senza ia unei planete pustii daca peisajul n-ar desavîrsit. Din capitala Luxemburg drumul serpuieste armonios catre grani a cu Germania. Totul basmele fra ilor Grimm. Este viu colorat si frumos desenat, precum în Grevenmacher, sau Greiwemaacher, cum spun luxemburghezii, este o comună aproape lipită de germania, la doi paşi de trier. Localitatea situată pe malul rîului moselle şi-a ales numele, grevenmacher, încă din 1769, iar clubul sportiv a fost fondat în 1908. Comuna se întinde pe o suprafaţă de 16,48 kilometri pătraţi, este populată de 4.263 de sufl ete şi numără 53 de naţionalităţi diferite! Şi aici, în micuţul ducat, fotbalul vrea să trăiască. Doar că după cu totul alte criterii valorice faţă de cele cu care este obişnuit europeanul de rînd. europeanul de rînd.

Fotbal plimbînd ca i
E meci de etapă. Chiar derby. Grevenmacher primeşte vizita lui Dudelange, cu care se bate la titlu. Unii jucători au plecat mai devreme de la serviciu, patronii acceptînd unele derogări pentru marele derby. În micuţa tribună acoperită, conducătorul comunei, “le bourgmestre” robert stahl, îşi pregăteşte spech-ul. are emoţii. Fanii ocupă cele 500 de scaune, dar atmosfera nu poate fi incendiară, dat fi ind faptul că fi ecare spectator este dotat cu un cîrnat între două felii de pîine şi un pahar cu bere mousel.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni 2 aprilie 2007

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...