Cristina Neagu: Le mulţumesc din suflet fanilor. Mergem în Austria să câștigăm

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a mulţumit publicului din Oradea pentru susţinere după victoria în faţa Austriei, în manşa tur din barajul CM 2017.
”Avem multe jucătoare noi, nu au experienţă la acest nivel şi e normal să aibă trac la astfel de meciuri. E o victorie, până la urmă, nu una foarte clară, nu una care asigură calificarea la Campionatul Mondial. Mergem în Austria să câştigăm. A fost şi presiune, cu sala plină, şi le mulţumesc din suflet fanilor că au fost alături de noi. Le dedicăm această victorie”, a declarat Cristina Neagu, la TVR, la finalul partidei.

Naţionala de handbal feminin a României a învins vineri, la Oradea, reprezentativa similară a Austriei, cu scorul de 34-29 (17-16), în manşa tur din barajul pentru Campionatul Mondial din 2017. Partida retur va avea loc la Stockerau, peste patru zile.

Câştigătoarea din dubla manşă se va califica la turneul final al CM din Germania, programat între 1-17 decembrie.

Meciurile tur şi în celelalte opt dispute ale barajului CM 2017 se joacă între Muntenegru – Belarus, Rusia – Polonia, Ungaria – Slovacia, Ucraina – Spania, Croaţia – Slovenia, Cehia – Turcia, Macedonia – Suedia. Partidele retur sunt programate între 13-15 iunie.

La turneul final sunt calificate direct Germania, gazda competiţiei, Norvegia, campioana mondială en-titre, precum şi Olanda, Franţa, Danemarca, echipe clasate pe locurile 2-4 la CE din 2016.

Din Asia şi Africa s-au calificat Angola, Camerun, Tunisia, China, Japonia şi Coreea de Sud, iar între 18-25 iunie vor avea loc calificări pentru trei locuri acordate Pan America.