CRISTIANO RONALDO – FIFA World Player of the Year/ Deasupra tuturor

0
99

Este unic. Chiar într-un anturaj select din care mai fac parte Kaka, Torres, Messi şi Xavi. Dar, cum spuneam, el este unic. FIFA l-a desemnat pe Cristiano Ronaldo cel mai bun fotbalist de pe planetă

Imposibil de oprit. Curse infernale şi centrări rupte din computer în partida cu Chelsea. Iar Manchester învinge fără drept de apel pe Chelsea. Cu tricoul leoarcă de sudoare, Cristiano Ronaldo zâmbeşte către fanii isterizaţi. Aplauzele sunt asurzitoare. Şi nu încetează. Acum, mega-starul lui Manchester, îmbrăcat ca un lord englez, se îmbrăţişează cu legenda fotbalului mondial, marele Pele. Acesta îi şopteşte: “Copile, eşti cel mai bun fotbalist de pe planetă. Să nu care cumva să te opreşti!”.

Obişnuinţa trofeelor

Cristiano Ronaldo strânge la piept trofeul acordat Jucătorului Mondial al FIFA 2008, pe care i l-a înmânat Pele. Portughezul are de ce să fi e mândru. Nu sunt mulţi cei care au avut privilegiul de a-şi înscrie numele în cartea de aur a fotbalului şi să primească prestigioasa recompensă acordată individual de către FIFA. Extrema lui Manchester United şi-a stăpânit cu greu emoţiile, deşi cucerirea trofeelor a devenit deja o obişnuinţă. “Este o bucurie imensă şi un moment fantastic pentru mine”, a spus succesorul lui Kaka. “Sunt foarte fericit. E minunat să primesc această recompensă pentru tot ceea ce am realizat în 2008.

De neoprit

Dar ambiţiosul şi talentatul portughez nu concepe să se oprească la mijlocul drumului şi vrea să repete “faptele” în 2009. “Sper să repet realizările în acest sezon. Vreau să joc mai bine şi să câştig trofee, colectiv şi individual, exact cum am făcut anul trecut. Împreună cu coechipierii am trăit momente mari şi sper să trăim şi altele”.

Liga Campionilor, cu repetiţie

În fine, în clipa în care a trebuit să aleagă momentul cel mai marcant al anului trecut, noul MVP Mondial al FIFA nu a ezitat nici o secundă. “Evident, este succesul din Liga Campionilor! A fost cel mai bun moment al sezonului, nu doar pentru mine, dar şi pentru coechipieri şi pentru antrenorul meu. O astfel de realizare a însemnat ceva minunat şi sper să o repetăm şi anul acesta!”, a încheiat Cristiano Ronaldo, cel mai bun jucător de pe planetă.

Ei au fost aleşii

Fotbalistul lui Manchester a avut un an 2008 cu adevărat excepţional, încununat cu numeroase trofee cucerite cu echipa de club, dar şi individual. Şi-a completat vitrina şi cu titlul de Jucător Mondial al FIFA 2008!

Kaka (Brazilia)

Jucătorul planetei ales de FIFA în 2007, Kaka a încercat să îşi apere titlul cucerit anul trecut. Remarcabil, atît cu AC Milan, cît şi în “Seleçao”, în pofi da unei răni, brazilianul a fost în “cărţi” până la final.

Lionel Messi (Argentina)

Excepţional în 2007, Messi a reuşit să se autodepăşească în 2008. Campion olimpic cu Argentina şi indispensabil în atacul Barcelonei, “puricele” nu s-a oprit din sărituri.

Fernando Torres (Spania)

Supranumit “El nino”, Torres, la cei 24 de ani, se apropie, pas cu pas, de apogeul carierei. Dar, pare de neoprit din drumul cu adevărat bun.

Xavi (Spania)

Mijlocaşul catalan a avut un an 2008 extraordinar, cucerind Campionatul European cu naţionala Spaniei şi strălucind sub tricoul Barcelonei. Alte comentarii sînt de prisos.

“Oricine visează să obţină acest premiu. La vârsta mea, reprezintă deja o performanţă faptul că sunt prezent la această gală pentru a doua oară.” – Cristiano Ronaldo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here