Cosmin Contra: Am jucat ca-n tinerete

0
151

Cosmin Contra a dat o palmă tuturor contestatarilor săi în “dubla” cu Olanda şi Luxemburg. Fundaşul lui Getafe a demonstrat că nu este un fotbalist terminat, cum a fost catalogat de unii dintre suporterii echipei naţionale. Huiduit la meciul amical cu Moldova, disputat pe stadionul “Naţional”, Contra a renăscut şi a marcat în partida de la Piatra Neamţ, fiind ovaţionat de publicul de pe arena Ceahlăului. Internaţionalul român mărturiseşte în exclusivitate pentru Sportmagazin powered by kicker că nu mai vrea să joace cu naţionala în Bucureşti. De asemenea, “Guriţă” explică importanţa meciurilor cu Slovenia şi nu concepe ca România să piardă vreun punct în faţa reprezentativei care ne-a lăsat să privim Campionatul mondial din 2002 la televizor. În acelaşi timp, Contra recunoaşte că nu poate să uite meciul cu Bulgaria din toamna trecută şi vorbeşte despre planurile sale de viitor, dar şi despre finala Cupei Spaniei, pe care visează să o dispute cu Getafe.

Reporter: Cosmin, ai marcat din nou împotriva Luxemburgului şi ai ajuns la al patrulea gol în jocurile cu ei.
Cosmin Contra: E naţionala mea preferată. Jucătorii din Luxemburg sînt singurii care mă lasă să dau goluri. nu am mai înscris de cîţiva ani nici pentru naţională, nici pentru echipa de club. Cred că au trecut vreo trei ani. oricum, am jucat ca în tinereţe. A fost foarte important pentru mine să scap de accidentările care m-au afectat foarte mult în ultimii ani. acum sînt sănătos şi joc din nou meci de meci la echipa de club, iar acest lucru nu are cum să nu se observe.

Reporter: Cum ţi s-a părut atmosfera de pe stadionul din piatra neamţ?
Contra: Extraordinară. oamenii au fost alături de noi, iar acest lucru s-a văzut de la primul antrenament, cînd au venit cîteva mii de suporteri să ne urmărească. Sînt dornici să vadă echipa naţională, să o încurajeze, ceea ce mi se pare foarte normal. La meci s-au comportat admirabil şi mi-ar plăcea să mai venim aici şi pentru alte partide, ofi ciale sau amicale.

Reporter: Să înţelegem că nu ai trecut încă peste momentele neplăcute de la meciul cu Moldova, cînd ai fost huiduit de unii suporteri bucureşteni.
Contra: M-a afectat mult pe moment, dar mi-a trecut. aşa e în românia, lumea uită foarte repede ceea ce ai făcut pentru această ţară, cîte meciuri ai jucat pentru echipa naţională şi felul în care ai făcut-o. În Bucureşti, suporterii sînt sătui de fotbal, sînt mai mult preocupaţi de războiul cu galeriile rivale decît de naţională. Din acest motiv, cred că ar trebui să jucăm în continuare în provincie, unde lumea chiar vrea să ne vadă.

Reporter: Aţi obţinut patru puncte din şase posibile din “dubla” cu Olanda şi Luxemburg. Crezi că se putea mai mult?
Contra: Nu ştiu şi nici nu mai are vreo importanţă. Eu regret un singur lucru: că am pierdut ca proştii două puncte în meciul cu bulgarii. am avut jocul în mînă şi avantaj de două goluri, dar, din păcate am fost egalaţi, repet, ca proştii. Ce a fost a fost, acum privim doar înainte, pentru că mai sînt multe partide din această campanie de calificare.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni 2 aprilie 2007