Continuă să faci sport și nu lăsa pandemia să-ți afecteze condiția fizică! Află care sunt regulile de protecție!

Un stil de viață sănătos trebuie să fie învățat încă din primii ani de copilărie, să fie implementat de către părinți printr-o cultură bogată și o activitate fizică regulată. În prezent, în contextul pandemiei de coronavirus, după regulile stricte impuse de situația de urgență din țară, practicarea sportului a devenit o adevărată provocare atât pentru cei amatori, cât și pentru profesioniști.

Toate sporturile de contact au avut oarecum de suferit pentru că distanțarea este obligatorie, însă dacă se respectă regulile de igienizare atunci când se intră în spații publice închise nu va exista riscul de infectare comunitară.

Specialiștii epidemiologi sunt de părere că orice fel de sport, indiferent că este individual sau de echipă, poate fi practicat fără niciun fel de problemă atât timp cât se conștientizează riscul de infectare și toți vor fi responsabili.

 

Așadar, iată care sunt cele mai importante aspecte legate de practicarea în siguranță a activităților fizice:

 

 

1.    Sporturile de echipă, practicate în aer liber

 

Mai ales că este sezonul cald, se recomandă ca sporturile de echipă, pe cât este posibil, să fie desfășurate în aer liber și să se limiteze numărul de participanți. Într-un mod ciudat, pandemia a dus la creșterea popularității unor activități precum voleiul sau tenisul, care nu au fost practicate în trecut la o scară așa de largă. Înainte de starea de urgență, majoritatea au preferat să joace fotbal sau baschet, însă în prezent există foarte multe persoane care pot fi văzute cu mingi de volei prin parcuri sau în zone de agrement, existând chiar și un fileu portabil care poate fi instalat cu usurință.

 

 

2.    Activitatea fizică individuală este ideală

 

Din cauza restricțiilor impuse de situația actuală, există o dorință arzătoare de a socializa, iar practicarea unui sport de echipă alături de prieteni pare a fi o metodă perfectă. Cu toate acestea, există alternative precum ciclismul sau tenisul, care permit socializarea, ajutând și la menținerea distanței față de alte persoane. Tot specialiștii recomandă ca fiecare om care merge să facă jogging pe stadion sau să se plimbe cu bicicleta să poarte o borsetă în care să existe șervețele antibacteriene sau dezinfectant și, desigur, masca de protecție. În cazul înotului, cel mai bine este ca această activitate să se desfășoare la o piscină exterioară, unde accesul se va face doar după verificarea temperaturii corporale.

 

 

3.    Igienizarea periodică este crucială

 

Cu siguranță igienizarea periodică este cea mai importantă pentru a preveni contaminarea, ceea ce înseamnă că oarecum stilul de viață trebuie să fie adaptat, având efecte doar benefice. Se recomandă purtarea măștii atunci când se intră în spații închise și spălarea mâinilor la întoarcerea acasă, chiar dacă nu au fost atinse suprafețe în mod direct, pentru că este mult mai ușor să se prevină decât să se combată.

 

În concluzie, activitatea fizică nu trebuie să fie întreruptă atât timp cât toate persoanele respectă regulile de igienă. Este important să se mențină mintea sănătoasă într-un corp sănătos.

 

sursa foto: unsplash.com

Stiri recente

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la China Open

Sorana Cîrstea, locul 26 mondial, a fost eliminată în primul tur la China Open, turneu de categorie WTA 1000,...